19/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • USS SLOGA: “MOLIMO PREMIJERKU DA NAM NE DRŽI MORALNE PRIDIKE”
Ana Brnabić SNS i protest poljoprivrednika ratara Udruženi sindikat Srbije Sloga Objektiva.rs Valjevo Beograd Novi Sad 17 avgust 2022 foto

USS SLOGA: “MOLIMO PREMIJERKU DA NAM NE DRŽI MORALNE PRIDIKE”

Autor 17/08/2022

U saopštenju za javnost informativne službe Udruženih sindikata Srbije “Sloga” navode:

“Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju izjavu – stav predsednice Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ane Brnabić povodom zahteva ratara da “ako svima daju sve što traže, tu budžeta više nema, tu Srbije više nema“.

Novi-Sad-protest-poljoprivrednika-traktor-s-natpisom-13-08-2022-Objektiva.rs-Valjevo-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic.jpg

Neverovatno je da se neko ko je još uvek u tehničkom mandatu poistoveti se sa čuvarem države Srbije, posebno što je navela da su počeli i razgovori oko utvrđivanja minimalne cene rada i da je poljoprivrednicima predočeno da Vlada mora da brine o tome da ima fiskalni prostor i za to.

Molimo predsednicu Vlade da ne meša zahteve ratara i zahteve radnika i ne potura razdor među paorima i radnicima, jer su oba zahteva opravdana, a nezadovoljstvo je iskazano upravo zbog njene nestručnosti i nestručnosti njenih ministara koji su sve doveli u ovu tešku situaciju.

Kada ju u pitanju minimalna cena rada, ukoliko se ovako nastavi, može da očekuje proteste zbog male kupovne moći, ali i oholosti pojedinih poslodavaca u Srbiji koji radnike u trenucima svetske krize unižavaju i tretiraju kao obično roblje.

Takođe, molimo Anu Brnabić da nam ne drži lekcije i moralne pridike o budžetskim sredstvima, koje i ona troši stanovanjem u vili Jovanke Broz, nekadašnje supruge predsednika Jugoslavije, kao i njen stranački kolega, nekadašnji predsednik SNS i predsednik Srbije Tomislav Nikolić koji i dalje koristi predsedničku vilu iako nije na funkciji skoro pet godina.

Izađite iz tih rezidencija i smanjite trošak u budžetu Srbije!” navode u saopštenju za javnost Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.