17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • VATERPOLISTI VALISA NAJUSPEŠNIJI KOLEKTIV

VATERPOLISTI VALISA NAJUSPEŠNIJI KOLEKTIV

Autor 09/03/2023

Tradicionalna svečanost dodele priznanja najuspešnijim sportistima Valjeva u 2022. godini organizovana je usvečanoj sali Valjevske gimnazije u organizaciji Sportskog saveza Valjeva.

Za najuspešniji sportski kolektiv proglašen je vaterpolo klub Valis, a za najuspešnijeg sportistu Valjeva za 2022 godinu proglašen je kapiten Valisa i reprezentativac Srbije Aleksandar Kovačević.

Maša Cvetković i Aleksandar Kovačević, najuspešniji sportisti Valjeva u 2022.godini

Najuspešnija sportistkinja je Maša Cvetković, 16-to godišnja članica plivačkog kluba Valis, seniorski prvak Srbije na 1.500 metara kraul, vicešampion Srbije na 5000 metara, takođe kraul stilom, i juniorski prvak države na 200 metara delfin stilom.

Bogdan Angelovski, član biciklističkog kluba Sputnjik proglašen je za najboljeg mladog sportistu Valjeva. On je u protekloj godini ostvario jedan od najvećih uspeha u istoriji valjevskog biciklizma jer je objedinio titule kadetskog prvaka Srbije u drumskom i planinskom biciklizmu. U istoj kategoriji bio je najuspešniji i na MTB i drumskom prvenstvu Srbije.

U kategoriji mladih sportistkinja za najbolju je proglašena Ana Živanović, članica karate kluba 014. U protekloj godini osvojila je preko 50 zlatnih medalja na turnirima širom Srbije.

Titula najboljem sportskom stručnjaku pripala je Milošu Sakoviću, treneru Vaterpolo kluba Valis. Pod njegovom lupom Valis se prvi put u istoriji plasirao na Evro-kup, a trenutno protiv ekipe Solarisa iz Šibenika vodi borbu za ulazak u Jadransku ligu.

Laureati u kategoriji sportskih radnika za proteklu godinu su dr Nebojša Stojaković, predsednik Vaterpolo kluba Valis, i direktor ustanove za fizičku kulturu Valis Željko Ostojić.

Nebojša Stojaković se već deceniju i po nalazi na čelu vaterpolo kluba, koji iz godine u godinu beleži sve veće uspehe. Uz već pominjanu seniorsku ekipu, mlade ekipe Valisa se ubrajaju među najbolje u Srbiji. Željko Ostojić već tri godine rukovodi ustanovom Valis, ali je za kratko vreme svojim angažmanom uspeo da obezbedi investicije u infrastrukturu sportskih objekata- SPC Petnica, Dom sporta General Svetomir Đukić i halu sportova Student.

Specijalna priznanja dodeljena su posthumno Jovanu Bogdanoviću, bivšem karatisti i treneru i Ljubomiru Bogdanoviću- Ćubu, rukometašu i rukometnom treneru.

I ove godine dodeljene su pohvalnice mladim sportistima. Nagrađeni su: Nikolija Kulinčević i Mila Starčević iz biciklističkog kluba Sputnjik, Emilija Paramentić iz biciklističkog kluba Boba, Andrijana Rašević iz ženskog rukometnog kluba Metalac, Neda Nenadović iz odbojkaškog kluba Srbijanka, i Aleksej Pavlović iz valjevskog šah kluba Sveti Nikolaj Srpski.

Pohvaljeni mladi sportisti Valjeva