15/06/2024
Najnovije vesti
Savez 90/Zeleni Srbije Beograd Valjevo Srbija trener Lešnjak

ZAJEDNIČKI IZA SAVE MANOJLOVIĆA

Autor 09/01/2022

Saveza 90/Zelenih Srbije objavio je saopštenje za javnost.

“Savo Manojlović svojim minulim radom postao je trn u oku režima, budući da u njemu vide veliku potencijalnu opasnost, jer je Manojlović svojim terenskim i institucionalnim delovanjem, uz pomoć svoje organizacije, već uspešno inicirao decembarske blokade koje su rezultirale padom Zakona o eksproprijaciji i izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

“Problem” je u tome što Manojlović i dalje nameće pitanje sudbine Rio Tinta, kao jedno od ključnih ekoloških problema, što smatramo sasvim legitimnim pravom i građanskom obavezom.

Nova godina donela je pojačanu režimsku agendu i napade na Manojlovića od strane Nebojše Krstića, Vladimira Đukanovića i sličnih, kao na istaknutu figuru koja pokušava da se suprotstavi vladajućoj koaliciji i njenom štetnom delovanju, a posebno jer to radi uspešno, inicirajući delotvorne inicijative i radikalnije proteste sa konkretnim zahtevima.

Podržavamo sve afirmativne aktivnosti i proteste inicijative “Kreni-Promeni”, a sada je vreme da svi stanemo uz Savu Manojlovića i budemo dosledni do ispunjenja zahteva. Pozivamo i ostale opozicione organizacije da podrže Manojlovića i javno pokažu solidarnost i zajedništvo, dok se problem sa Rio Tintom i zvanično ne završi,” navedeno je u pisanoj izjavi Saveza 90/Zelenih Srbije.