19/04/2024
Najnovije vesti

Završen treći Valjevski Omni kup

Autor 06/02/2024

Odigravanjem finalne utakmice između domaće ekipe Valjevski i čačanske Mladosti u kojoj su mladi čačanski košarkaši bili uspešniji završen je Treći Valjevski Omni kup.

Ovogodišnji pobednički pehar pripao je ekipi Mladost iz Čačka, a rezultat finalne utakmice bio je 63:36. Mladi košarkaši Valjevskog- generacija 2011- 1012, nisu uspeli da se izbore za čačanima koji su od početka bili u konstantnom vođstvu. Predvođeni talentovanim Pavlom Gavrilovićem vrlo brzo su stekli prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Uz burno navijanje prisutnih mladi košarkaši Valjevskog su na početku drugog poluvremena uspeli da smanje rezultat na 30:26, ali je tada sve konce igre Mladosti preuzeo Gavrilović pa je prednost iz minuta u minut rasla do konačnih 63:36.

Detalj sa finalne utakmice

Košarkaši Valjevskog su se u ovoj utakmici propisno ispromašivali sa linije slobodnih bacanja- 29 promašenih penala su imali, dok je na drugoj strani Pavle Gavrilović postigao za ovaj uzrast neverovatnih 39 poena. Gavrilović je odlukom žirija proglašen i za MVP turnira.

Košarkašica Ana Tadić uručila je MVP priznanje turnira Pavlu Gavriloviću

U borbi za treće mesto OKK Kikinda je savladala OKK Užice rezultatom 55:49, posle velikog preokreta, jer su Kikinđani u jednom trenutku gubili sa 15 poena. Velikom borbom i željom za pobedu pokazali su da se igra do poslednjeg zvižduka sudije.

Detalj sa utakmice za treće mesto

Pored ove četiri ekipe na ovom turniru koji je u kategoriji mlađih pionira rođenih 2011 i 2012. godine, učestvovale su i ekipe Cubi iz Novog Sada (prošlogodišnji pobednici), Rudar iz Lazarevca, Velež iz Nevesinja i Šampion iz Užica. Zanimljivo je da košarkaši Veleža iz Nevesinja već treću godinu gostuju u Valjevu, što je svakako znak dobre saradnje klubova.

U idealnu petorku turnira izabrani su Pavle Gavrilović (Mladost), Vidoje Vujić (Valjevski), Andrija Ivković (Velež), Petar Topalović (OKK Užice) i Miloš Stanić (Velika Kikinda).

Idealna petorka turnira- Vidoje Vujić (Valjevski), Petar Topalović (OKK Užice), Pavle Gavrilović ( KK Mladost- Čačak), Andrija Ivković (KK Velež- Nevesinje) i Miloš Stanić (Velika Kikinda)

Aleksandar Icić, organizator turnira iz Košarkaškog kluba Valjevski rekao nam je na završetku turnira:

“Veoma sam ponosan svim vidjenim na trurniru .Od organizacije do kvaliteta košarke kao podrške gledalaca sve je bilo na najvišem nivou.
Turnir je bio veoma jak i interesovanje za učešće je bilo veliko .Samo prisustvo ekipe Mladosti iz Čačka kao jednog od najboljih klubova u radu sa mladjim kategorijama u Srbiji dovoljno govori o kvalitetu turnira .
Ovom prilikom im od srca čestitam ,ali i sve čestitke sjajnoj generaciji mladih pionira Košarkaškog kluba Valjevski i njihovom treneru Luki Pavloviću koji su u dve nedelje igrali u dva finala i u jednom pobedili.
Zahvaljujem svim donatorima turnira koji su nam pomogli da turnir živi veće treću godinu.Omni centar i mi imamo odličnu saradnju i zahvaljijem direktoru Aci Njegovanu i osoblju hotela na divnom prijemu naših gostiju. Takodje, deo ovog turnira je bio i naš bivši trener Filip Nedić koji je i ovog puta bio posvećen organizaciji. Svi su puni dobrih utisaka i želja da ponovo dodju u Valjevo dovoljno govori da je bilo uživanje biti deo ove manifestacije. Sa nadom da ćemo i sledeće godine da uživamo u igri talentovanih dečaka već sad ćemo krenuti u organizaciji četvrtog Valjevskog Omni kupa.