13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ŽIVOT SA INFLACIJOM POSTAO NEIZDRŽIV
prazan novčanik beda radnci sindikar inflacija siromaštvo Serbia foto Sloga

ŽIVOT SA INFLACIJOM POSTAO NEIZDRŽIV

Autor 01/09/2022

U saopštenju za javnost pod naslovom “Život sa inflacijom postao neizdrživ” Udruženog sindikata Srbije “Sloga” je navedeno:

“Pompezne najave povećanja penzija da prvu povišicu treba očekivati u oktobru, najkasnije u novembru, a drugo u januaru naredne godine je opasno i krajnje neodgovorno igranje sa sudbinama i živcima najstarijih i najsiromašnijih građana Srbije.

Slično je i sa igrokazom oko minimalne cene rada od nekih 40.000 dinara koju vlast gotovo svakodnevno preko svojih medija plasira kao ogromno dostignuće njihove umešnosti vođenja ekonomske politike i uspeha na kome nam zavide zemlje u okruženju, što je jedna potpuna obmana i laž epskih razmera.

Istina je da je život u zemlji sa mesečnom dvocifrenom inflacijom postao neizdrživ i da će ove zime najviše patiti i stradati stari i socijalno ugroženi, posebno porodice koje žive od minimalne cene rada i oni koji još uvek nisu nabavili ogrev za predstojeću zimu zbog nemaštine i visokih cena.

Dodatni haos stvaraju svakodnevne izjave predsednika i njegovih saradnika o štednji struje i nerealnoj ceni nafte koja je inflatorni pogon, ozbiljno postavljaju pitanje njihove uloge ili namere u stvaranju haotičnog stanja i širenju straha i panike među građanima.

Elektroprivredu Srbije (EPS) nisu uništili građani već nestručni kadrovi vlasti koji se umesto odgovornosti nagrađuju drugim i boljim pozicijama, a od siromašnog naroda traži da štedi i pokriva njihovu odgovornost i pljačku.

Ukoliko minimalna cena rada ne bude drastično povećana i ukoliko se plate i penzije ne budu usklađivale više puta u toku godine i to u sa skladu sa mesečnom inflacijom, kao sindikat odgovorno tvrdimo da nas čeka ozbiljan socijalni bunt.

Srbiji su zaista potrebne litije, ali socijalne, za spas od siromaštva i umiranja, budući da je život u Potemkinovoj i sve zaduženijoj Srbiji postao neizdrživ!” navedeno je u saopštenju USS “Sloga”.