22/07/2024
Najnovije vesti
SPREG 2019. Valjevo Objektiva.rs april

17. SPREG 2022. U VALJEVU

Autor 04/04/2022

Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG, 17. po redu, nakon dvogodišnje pauze zbog COVID-19 pandemije, biće svečano otvoren na Blagovesti, u četvrtak, 7. aprila u 10 sati i 30 minuta. Za posetioce štandovi su otvoreni u četvrtak i petak, od 10 do 19 sati, u subotu, od 10 do 16 časova.Ulaz je besplatan.

Najveća regionalna sajamska privredna manifestacija Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG u Valjevu biće održan od 7. do 9. aprila u Omni centru. Organizator je Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator – valjevska agencija Gatti.

SPREG od 2004. godine promoviše domaću proizvodnju i nastoji da pomogne malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima da se afirmišu i poboljšaju svoje poslovanje.

Prema rečima Jovana Grujića, izvršnog direktora sajma, 135 izlagača prema preliminarnim najavama, nastupiće na oko dve hiljade kvadratanih metara izložbenog prostora u glavnoj sali i ispred Omni centra, na ukupno 60 štandova, od ojih je šest grupnih.

Oko 70 odsto učesnika su proizvodne firme iz različitih grana industrije, mala preduzeća, preduzetnici, zanatlije. Spoljni izložbeni prostor predviđen je za poljoprivredu, tako da će biti izložena poljoprivredna mehanizacija, traktori i priključne mašine, kao i oprema za navodnjavanje, ali i sadni materijal, prvenstveno cveće i biljke iz rasadnika.

Učesnici 17. SPREG-a u Valjevo stižu iz više od 30 gradova i opština iz cele Srbije. Uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika, učestvuju izlagači iz Zrenjanina, Ljiga, Osečine, Mionice, Bogatića, Priboja, Odžaka i Bača.

Nakon par godina pauze štand na 17. SPREG-u priređuje i gradska uprava Valjevo gde će prezentovati turističku ponudu, infrastrukturne i privredne projekte, subvencije iz domena poljoprivrede koje održava preko preduzeća “Agrorazvoj – valjevske doline”.

Prema najavi organizatora, Jovana Grujića iz Agencije Gatti, prateći programi ovogodišnjeg SPREG-a, su predavanje o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija dela projekta “BudžetirAJMO” posvećenog učešću građana u realizaciji budžetskog procesa u lokalnoj samoupravi, kao i Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Valjevo.

U konceptu 17. SPREG-a je i ekološki aspekt, tako da je Agencija Gatti pripremila interesantnu nagradnu igru, organizovaće prikupljanje sredstava za nabavku sadnica za jednu od najvećih osnovnih škola iz Valjeva koja je već ozbiljno počela da realizuje obiman eco program, i planirano je da za svaki popunjen štand na sajmu obezbedi i posadi po jednu sadnicu na odgovarajućem mestu u gradu.

Ovogodišnji, 17. SPREG u Valjevu, od 7. do 9. aprila 2022. godine u “Omni centru”. Svečano otvaranje u 10 i 30 na Blagovesti.