28/02/2024
Najnovije vesti
17 SPREG 7 april 2022 Valjevo

POČEO 17. SPREG

Autor 07/04/2022

Nakon dve godine pauze zbog pandemije, danas je svečano otvoren 17. Sajam privrede zapadne Srbije – SPREG.

Na oko dve hiljade kvadrata ispred i u glavnoj sali Omni centra u Valjevu, na 60 štandova, počev od danas, kao i u petak, 8. i u subotu, 9. aprila, ukupno 135 izlagača predstaviće asortiman svojih proizvoda i usluga iz različitih domena privrede i poljoprivrede. Izlagači su iz više od 30 gradova i opština Srbije: Zrenjanin, Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač…

Jovan Grujić, izvršni direktor SPREG-a prilikom otvaranja naznačio je da su ove godine, za znatno kraći period, uspeli da prirede sajam privrede u zapadnoj Srbiji, kao i da je oko 70 odsto izlagača iz proizvodnih preduzeća, male privrede i zanatlije. Kompletan otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi, izloženi su traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika, cveće, sadni materijal i prateća oprema.

Mnogi gradovi su ostali bez svojih sajmova, a sajmovi su svet. I uvek će biti možda najvažnije manifestacije koje doprinose poboljšanju kvaliteta života svih nas,” naglasio je Grujić iz agencije Gati.

Uspešno učešće na 17. SPREG-u prisutnima je svojim pozdravom poželeo gradonačelnik Valjeva. Lazar Gojković:

Ovo je najveća regionalna sajamska manifestacija i pravo mesto da se posetiocima predstave proizvodi iz različitih grana industrije, da se predstave mala preduzeća, preduzetnici, zanatlije. Mi smo u godini velikih investicija i siguran sam da će dolaskom stranih investitora, ali i uz rast poslovanja preduzeća koja već godinama rade u našem gradu, Valjevo postati značajno mesto na mapi razvijenih privrednih centara.“

U skladu sa tradicijom, sajam otvara predstavnik privrede, tako da je 17. SPREG 2022. godine proglasio otvorenim Dejan Stojnić, komercijalni direktor kompanije Blist iz Valjeva.

Pohvalio bih volju i istrajnost organizatora, da i u ovim izazovnim vremenima istraju i da se održi najznačajnija regionalna sajamska organizacija u Srbiji, kao i pohvale za sve izlagače koji su se odazvali. Kao i obično, ovde imamo veliki broj izlagača iz raznih sektora privrede, veliki procenat izlagača je iz sektora proizvodnje i poljoprivrede, a drago mi je da napomenem da su mahom sve firme domaćih proizvođača, što je veoma bitno. Želeo bih da istaknem važnost ovakvih tradicionalnih sajmova kao što je SPREG, u odnosu na sve druge forme predstavljanja kompanije. Bilo je pokušaja organizacije onlajn sajmova, međutim svi ti pokušaji su se neslavno završili. Na sajmovima kao što je SPREG ljudi dolaze, ostavaruju neposredan fizički kontakt, na sajamskim štandovima možete videti proizvode, direktno ugovoriti sve poslove, tako da su ovakve tradicionalne sajamske manifestacije ključne za razvoj trgovine i biznisa. Skrenuo bih pažnju i na akciju organizatora i Udruženja Eko gerila, na prikupljanju sadnica drveća za osnovnu školu,“ naglasio je Dejan Stojnić.

Na 17. sajmu privredne zapadne Srbije u petak, 8. aprila, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala u Valjevu, biće priređen Sajam zapošljavanja, od 10 do 13 sati; potom, od 13 časova je tribina Akademije strukovnih studija odseka u Valjevu “Znanje i veštine za novo vreme”.

17. SPREG u Valjevu traje 9. aprila 2022. godine. Ulaz je besplatan.