19/03/2024
Najnovije vesti

PROFESIONALAC U PETAK

Autor 11/10/2021

Premijera pozorišne predstave “Profesionalac” rađene prema tekstu Dušana Kovačevića u izvođenju Gradskog pozorišta Abrašević zakazana je za petak, 15. oktobra, od 20 časova, u velikoj dvorani Centra za kulturu Valjevo.

Režiju potpisuje Miroslav Ćiša Trifunović, scenografiju i plakat osmislio Dušan Arsenić, kostime Branka Šišinački Obradović. Igraju: Teja – Petar Ninić, profesionalac Luka Laban – Branko Antonić, sekretarica – Maja Lukić, sasvim normalan ludak – Zoran Božić Foka i u ulozi neuropsihijatra – Veseljko Belušević.

Ova predstava je devedesetih godina s pravom zaslužila status kultne. Profesionalac je pisan naizgled lako, dopadljivim jezikom uz savremen humor dubokog smisla i psihologiju koja je promišljena i dinamična.

Predstavom Profesionalac biće završen ovogodišnji 16. po redu pozorišni festival u Valjevu “Abro fest”. Podsećamo, odlaganje prvobitno planiranog termina uslovljeno je oboljevanjem glumca.

Ulaznice kupljene za prvobitni, važe za novi termin, 15. oktobar, 20 časova, predstave “Profesionalac” GP Abrašević.

Inače, ima ulaznica u prodaji, tako da će blagajna Centra za kulturu raditi 14. i 15. oktobra, od  9 do 11 sati i od 17 do 20 časova.

Prema navodima organizatora, u velikoj sali Centra za kulturu primenjuju epidemiološke mere, pa je kapacitet gledališta je smanjen za više od 50 odsto, obavezna je propisana distanca i nošenje zaštitnih higijenskih maski.