13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Aleksandar Radojičić, guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru
Valjevo-vesti-Objektiva.rs-Guverner-Rotary-kluba-Srbija-i-Crna-Gora-Aleksandar-Radojicic

Aleksandar Radojičić, guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru

Autor 21/06/2023

Na svečanosti održanoj na Belom dvor, dužnost Guvernera Rotary Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru, od dosadašnjeg prvog čoveka organizacije Nikole Božića, preuzeo je Aleksandar Radojičić, magistar ekonomije, koji će funkciju obavljati do 1. jula 2024. godine.

Tom prilikom novoizabrani guverner Rotari zajednice Aleksandar Radojičić je izjavio: “Nas Roterijanaca ima 1,3 miliona u svetu, oko 35 hiljada klubova i svojim delovanjem činimo da svet postane bolje mesto za život.

U godinama koje su iza nas, kao u godinama koje tek dolaze, ovde smo da bismo pokazali da smo spremni da idemo korak napred, da pružimo pomoć, nadu i podstrek drugima i ponosno pokažemo da nismo tu samo radi sebe, već da smo neodvojivi deo zajednice kojoj pripadamo, što i jeste smisao našeg postojanja.

Predesdnik Rotari Internacionale za nastupajuću rotarijansku godinu Gordon R. McInally je ovu godinu posvetio “Create hope in the world” – “Donesimo nadu svetu”, upravo simbolizuje našu viziju.

Veoma je bitno da damo nadu onima kojima je to zaista potrebno. Rotari će se u narednom periodu fokusirati na tri osnovna cilja: osnovno obrazovanje, osnaživanje i jednakost za žene i mentalno zdravlje. Smatramo da su ovo tri stuba na kojima moramo graditi zdravo društvo. Saradnja sa svim relevantnim društvenim i državnim institucijama, a ostvarivanje ovih vrednosti je za nas prioritet”, rekao je Aleksandar Radojičić.