15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ANESTEZIRANJE NARODA PRED INFLATORNI UDAR
predsednik-Udruzenih-sindikata-Srbije-Sloga-Zeljko-Veselinovic-u-Valjevu-Foto-Dragan-Krunic Objektiva.rs

ANESTEZIRANJE NARODA PRED INFLATORNI UDAR

Autor 24/05/2022

U saopštenju za javnost diplomirani ekonomista, Željko Veselinović, predsednik USS Sloga i narodni poslanik u budućem sazivu Parlamenta Srbije, navodi:

“Crna predviđana” predsednika Srbije Aleksandra Vučića o neminovnoj nuklearnoj kataklizmi i predstojećoj zimi bez hrane i energenata koja će biti najgora u poslednjih 70 godina, vidim kao osmišljeno “anesteziranje naroda” kojim se skreće fokus sa trenutne inflacije i galopirajućoj eroziji mita o Srbiji kao ekonomskom tigru i životu njenih građana u zlatnom dobu.

Odgovorno tvrdim da se radi o poznatoj naprednjačkoj mantri, pripremi – da se u vreme godišnjih odmora, tokom jula i avgusta dopusti podizanje cena životnih namirnica, hleba, mesa, struje, komunalnih režija, telefonskih, internet i drugih usluga.

Ističem da je sličan igrokaz sa narodom učinjen jula 2014. godine‚ kada je tadašnja vlada u saradnji sa stranim privrednim komorama napravila anti-radnički Zakon o radu, koji je, takođe, oktroisano usvojen u Parlamentu u vreme godišnjih odmora kako bi se otpor radnika i sindikata sveo na minimum.

Kao neko ko će izvorno predstavljati radnike u Skupštini, u obavezi sam da upozorim da postoji realna opasnost da građane umesto obećanog im blagostanja, mira i stabilnosti čeka inflatorni udar, finansijska kriza i socijalna kataklizma, kojoj moramo svi zajednički iz opozicije i redova sindikata da se odupremo,” navodi u saopštenju za javnost Željko Veselinović, predsednik USS Sloga i narodni poslanik u budućem sazivu Parlamenta.