30/05/2024
Najnovije vesti

BICIKLISTI VALJEVSKOG SPUTNJIKA PETOSTRUKI MTB PRVACI DRŽAVE

Autor 25/07/2022

Biciklističku istoriju Valjeva zlatnim sjajem nadgrađuju i ispisuju mladi takmičari BK SPUTNJIK koji su nakon 8 osvojenih medalja na drumskom prvenstvu Srbije prošlog meseca, lestvicu uspeha sada podigli za još jedan sportski oblak više, osvajanjem čak 11 medalja na MTB šampionatu Srbije koje je u nedelju održano na zahtevnoj stazi Androvlje na Fruškoj Gori.

Najbolji kadet u zemlji – Bogdan Angelovski, posle zlata u drumskom biciklizmu, trijumfom i na MTB državnom prvenstvu postao je jedini Srpski biciklista sa”duplom” krunom kod nas u 2022. godini.


Bojan Angelovski, dvostruki prvak države na ulasku u cilj

On je u ovoj olimpijskoj disciplini, maestralnom i solo vožnjom od samog starta, deklasirao svih 30 rivala i ubedljivo trijumfovao ispred velikog borca, ovog puta drugoplasiranog, a svog klupskog druga Stefana Davidova. U istoj trci odličan je bio Igor Davidov koji je zauzeo četvrto mesto, što je u zbiru najboljem biciklističkom klubu u Valjevu donelo i titulu najuspešnijeg kadetskog kluba u Srbiji.

U istoj kategoriji, ali u ženskoj konkurenciji, ponovo je osvojena dupla kruna – reprezentativka naše zemlje Nikolija Kulinčević je takođe solo vožnjom, sa čak 5 minuta prednosti pobedila svoje rivalke i za svoj BK SPUTNJIK donela još jedno zlato u ekipnom poretku.

Ekipni šampioni su i mlađi poletarci BK SPUTNJIK, a tim najboljih sačinjavali su: Sava Starčević koji je osvojio bronzanu medalju i Filip Vukmir kojem je ovo bila prva trka i koji je među više od 20 takmičara osvojio odlično šesto mesto koje je i donelo u Valjevo još jednu titulu državnog prvaka.

U drumskoj vožnji mlađa kadetska šampionka Srbije Mila Starčević je i pored teškog pada i teške povrede na treningu pre par dana, stisnula zube i pod velikim bolovima i u zavojima ipak nastupila zauzevši drugo mesto što je i u klupskom plasmanu donelo vicešampionsku titulu za BK SPUTNjIK u ovoj konkurenciji.

Veliki talenat i veliku upornost pokazala je najmlađa Đurđa Nedeljković koji je osvojila treći stepenik pobedničkog postolja na osnovu kojeg je u zbirnom ekipnom plasmanu osvojena još jedna medalja bronzanog sjaja.

Od preostalih 10-ak biciklista Sputnjika, medalje su za samo jedno mesto izmakle četvrtoplasiranoj Nataliji Kulinčević, kao i čak za tri ekipe ovog Valjevskog kluba: poletarce, poletarke i mlađe kadete za koje su rezultate u sredini izborili Lazar Angelovski, Marko Ćesarević, Đorđe Pavić i Dimitrije Jezdić.

Na osnovu ovih rezultata, čak četvoro kadeta BK SPUTNjIK će se naći na širem spisku reprezentacije, koja u četvrtak odlazi put Grčke na MTB Balkanijadu na kojoj, po rečima sportskog rukovodioca valjevskog tima Zorana Jelića koji radi sa svim napred pomenutim sportistima, postoji lepa šansa da se možda osvoji i prva Balkanska biciklistička medalja za naš grad. Ove informacije biće poznate već za nekoliko dana o čemu će javnost grada na Kolubari biti blagovremeno obaveštena.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru