28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • BICIKLISTIMA SPUTNJIKA ZLATNA EKIPNA MEDALJA NA KADETSKOM KUPU SRBIJE U KRALJEVU + video

BICIKLISTIMA SPUTNJIKA ZLATNA EKIPNA MEDALJA NA KADETSKOM KUPU SRBIJE U KRALJEVU + video

Autor 05/05/2022

Na autodromu Beranovac pored Kraljeva, u ponedeljak je održana treća drumska trka koja se bodovala za Kup Srbije. Kadeti BK SPUTNJIK osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji. Najbolji Valjevac bio je Bogdan Angelovski na drugom mestu, dok je Igor Davidov bio sedmi i Stefan Davidov jedanaesti.

Još jednu timsku medalju najboljem Valjevskom Biciklističkom klubu Sputnjik doneli su poletarci među kojima je u pojedinačnoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio Marko Ćesarević, a zajedničkom uspehu su doprineli Lazar Angelovski i Aleksa Nedeljković koji su izborili plasmane u sredini.

Dva srebrna odličja za BK SPUTNJIK su osvojili i poletarka Natalija Tošić i mlađi poletarac Sava Starčević kojima su u odličnim nastupima sekunde nedostajale za osvajanje zlata. Među sportistima, osvojeno četvrto mesto znači samo jedan korak udaljenosti od pobedničkog postolja, a upravo to mesto su osvojile mlade takmičarke Mila Starčević i Natalija Kulinčević, dok su na petoj poziciji svoje trke završili Nikolija Kulinčević i Stefan Simović a Marija Ćesarević je bila plasirana oko 10-og mesta.

Nakon ove trke, Bogdan Angelovski ponovo će nastupiti za reprezentaciju Srbije narednog vikenda i to na trci svetskog kadetskog kupa u mestu Jevičko u Češkoj koja će biti izborna trka za nastup na Olimpijskim igrama mladih ( EJOF). U slučaju da izbori mesto u nacionalnom timu, Angelovski bi bio prvi Valjevski biciklista koji učestvovao na navažnijoj svetskoj manifestaciji za uzrast do 17 godina.

Takođe, sledećeg vikenda, BK SPUTNjIK Valjevo će organizaciono pomoći u održavanju trećeg MTB Kupa Srbije koji će voziti na području opštine Ćićevac.

bksputnjikvaljevo@mail.ru