12/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • 12 MEDALJA ZA BICIKLISTE SPUTNJIKA
članovi Biciklističkog kluba BK Sputnjik Valjevo Objektiva.rs

12 MEDALJA ZA BICIKLISTE SPUTNJIKA

Autor 01/05/2022

Mladi takmičari Biciklističkog kluba Sputnjik iz Valjeva, na drugom MTB Kupu Srbije, održanom poslednjeg dana aprila na Fruškoj Gori, ostvarili su izuzetan uspeh osvojivši čak 12 medalja, od 42 moguće.

Članovi BK Sputnjik iz Valjeva, osvajači medalja na takmičenju održanom na Fruškoj gori

Zlatnim sjajem u pojedinačnoj konkurenciji zasijali su kadet, Igor Davidov i mlađa kadetkinja, Mila Starčević, dok je najuspešniji valjevski biciklistički klub trijumfovao u konkurenciji kadeta, poletarki i mlađih poletaraca, dok su timsku bronzu osvojili poletarci.

Srebrno odličje osvojili su kadetkinja, Nikolija Kulinčević i mlađi poletarac, Sava Starčević, dok su bronzane medalje pripale Stefanu Davidovu među kadetima, Nataliji Kulinčević u konkurenciji poletarki, Stefanu Simoviću mlađem poletarcu i Đurđi Nedeljković u konkurenciji mlađih poletarki, čime je uveličala proslavu svog devetog rođendana.

Može se reći da su svi takmičari BK Sputnjik, sa trenerom Zoranom Jelićem, na takmičenju dostojanstveno prezentovali svoj klub i grad, ostvarivši uočljive rezultate: Lazar Angelovski i Natalija Tošić bili su peti, Pavle Tošić i Marko Ćesarević osmi, Dimitrije Jezdić deveti i Aleksa Nedeljković deseti, dok je talentovani Despot Stevanović bio prinuđen da zbog kvara na biciklu trku završi pre cilja.

Naredna prilika za nove uspehe članova BK Sputnjik iz Valjeva je već sutra, 2. maja 2022. godine, na autodromu Beranovac pored Kraljeva, na KUP-u Srbije u drumskom biciklizmu, gde je najavljeno učešće oko 20 mladih biciklista valjevskog “Sputnjika”.

Foto – privatna kolekcija BK Sputnjik Valjevo bksputnjikvaljevo@mail.ru