17/04/2024
Najnovije vesti
Bozicno-darivanje-u-bolnici-u-organizaciji-Hrama-Sveti-Kozma-i-Damnjan-Foto-izvor-ZC-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Va.jpg January 9, 2024

Božićno darivanje u valjevskoj bolnici

Autor 09/01/2024

S blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog g. Isihija, hram Svetih besrebrenika i čudotvoraca Kozme i Damjana, koji se nalazi u krugu Zdravstvenog centra Valjevo, priredio je tradicionalno milosrdno delo božićnog darivanja.

Pravoslavna narodna hrišćanska zajednica „Vozdviženije časnog krsta“, pri hramu Pokrova presvete Bogorodice, donirala je deset inhalatora za dečije odeljenje na inicijativu medicinskog tima pedijatrije uz pomoć bolničkog duhovnika Dragana Stanojevića.

V. d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, dr Vladimir Pantelić, zahvalio se Eparhiji valjevskoj, na ovom darivanju uz podsećanje da bolnica radi 24 sata svakoga dana u godini za sve ljude ističući značaj zajedništva.

Velika je sreća kada mi možemo pomoći svojim bližnjima, a to su u ovom momentu svi naši pacijenti. Mi svi zajedno pomažemo u jednom smislu, pre svega zdravstveno, ali zajedniči kada obradujemo decu vraćamo im osmeh. Znamo što se tiče današnjeg svečanog dana, Božića, da je prva i najveća poruka neba zemlji bila rođenje Isusa Hrista. Značaj vere u lečenju jeste velika simbioza koja vodi ka isceljenju. Duša i telo zajedno kreću od uma. Mi kao lekari zajedno sarađujemo sa sveštenicima. Nema ozdravljenja bez velikog motiva i bez vere, te samo u veri i sa verom, potpuno je ozdravljenje. Mi kroz bolest, vraćamo se u prošlost, razmišljamo, a samim velikim praznicima kao što je Božić, mi se trudimo kroz post i molitvu da poboljšamo sveopšte blagostanje pa i ozdravljenje, rekao je dr Vladimir Pantelić, v. d. direktora Zdravtsvenog centra Valjevo.

Lokalni odgovor: Apel – Sačuvajmo zdravlje dece! – možete pročitati OVDE

Ove godine najmlađi pacijenti valjevske bolnice koji su hospitalizovani tokom Božića na Odeljenju pedijatrije dobili su prigodne paketiće i posetu duhovnika Mije Bojinovića i mladih okupljenih oko Pravoslavne narodne hrišćanske zajednice, koji su osim darivanja paketićima i voćem, izveli i Božićnu pesmu sa željama za brzo ozdravljenje. Bojinović je podsetio da Svetosavska omladinska zajednica već tradicionalno punu deceniju, na Božić i Vaskrs, daruje najmlađe pacijente prigodnim poklonima ili programom, navodi PR služba Opšte bolnice Zdravstvenog centra Valjevo.