17/04/2024
Najnovije vesti

Budućnost Krušik poražena u prvom kolu prolećnog dela

Autor 13/03/2024

Nastavljeno je prvenstvo Srpske lige u fudbalu, a fudbaleri Budućnost Krušika su u prvom kolu poraženi u Požarevcu.

Bolji od valjevskih fudbalera bili su domaćini, ekipa Mladog radnika 1926 uz rezultat 1:0 (1:0). Domaćin je pokazao dobru igru u prvom poluvremenu, a jedini gol na utakmici postignut je u 29.minutu iz čini se prestrogo dosuđenog jedanaesterca. Strelac je bio Petrović, a malo je nedostajalo da golman Budućnosti bude uspešniji.

Drugo poluvreme pripalo je valjevskoj ekipi. Prepoznatljivom igrom pasova, brzim prodorima i ubacivanjima u 16-terac valjevski fudbaleri su pokušavali na sve načine da dođu u šansu za izjednačenje. Ipak, šanse Isidorovića, Stojanovića i Starčevića otišle su u nepovrat.

Ovim porazom Budućnost Krušik se na tabeli pomerio za jedno mesto, pa se sada nalazi na šestoj poziciji tabele Srpske lige Zapad. U narednom kolu na stadionu u parku Pećina na programu je prava poslastica. U Valjevo stiže favorizovana ekipa FAP-a iz Priboja koja na tabeli zauzima visoku drugu poziciju, i još uvek gaji ambicije za ulazak u viši rang. Pred mladom ekipom šefa stručnog štaba Peđe Simića svakako je težak zadatak, a očekuje se odlična fudbalska predstava.

U Požarevcu je Budućnost Krušik igrala u sastavu: Mirković, Đermanović, Jakovljević, Aleksić, Panić, Starčević, Nešković, Milovanović O, Milovanović I, Ašković i Petrović. U drugom poluvremenu u igru su ušli i Radičević, Isidorović, Ranisavljević i Stojanović.

Utakmica protiv FAP-a na programu je u subotu sa početkom u 14.30.