25/05/2024
Najnovije vesti
Karate-Klub-014-na-prijemu-kod-gradonacelnika

ČLANOVI KARATE KLUBA 014 NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA

Autor 07/12/2022

Povodom odličnih rezultata na takmičenju u Obrenovcu i 17 medalja koje su osvojili članova Karate kluba 014, gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je priredio prijem za mlade sportiste i predsednika kluba, Vladana Živanovića, uz prisustvo Vladimira Miškovića, člana Gradskog veća zaduženog za sport.

Ovaj prijem je upriličen povodom odličnih rezultata koje je klub postigao u poslednje vreme. Kruna je prošlonedeljno nadmetanje na 32. karate turniru “Trofej Obrenovca”, u subotu, 3. decembra, kada je u konkurenciji više od 70 klubova sa oko 500 takmičara u različitim uzrastima i kategorijama, 19 takmičara Kluba 014 Valjevo osvojilo 17 medalja.

Gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je čestitao mladim karatistima na dosadašnjim dostignućima i poželeo im puno uspeha na budućim takmičenjima. Grad Valjevo će naredne godine izdvojiti još više novca za sport nego do sada 97 miliona dinara i još tri miliona za školski sport, što će klubovima omogućiti bolje uslove za rad i takmičenja, poručili su predstavnici Grada.

Mladi valjevski karatisti Sara Nešić i Lazar Pavlović osvojili su zlato, Iva Filipović, Jovana Marković, Anđela Sekulić, Đorđe Mitrović, Despot Smiljanić, Jovana Milovanović, Iva Krsmanović i Bogdan Pavlović osvojili su srebrne medalje, dok su Ksenija Kosić, Aleksa Matijević, Uroš Divnić, Lana Pavlović u svojim kategorijama kata osvojili su bronzanu medalju na turniru u Obrenovcu. U kategoriji borbi Danica Milivojević, Anja Nikolić i Lena Aćimović osvojile su bronzane medalje. U kategoriji borbi nastupili su i Anđela Mitrović i Luka Goloskoković koji su u veoma jakoj konkurenciji pružili svoj maksimum.

Klub ima između 50 i 80 članova, sa kojima radi kvalitetan trenerski tim: Marina Goloskoković, Predrag Branković i Milan Lepojević. Okosnicu čine devojčice, kojih je 70% u odnosu na dečake. Klub treninge organizuje u Domu sporta “General Svetomir Đukić” kao i u Valjevskoj gimnaziji, a finiš uvežbavanja sprovode u prostorijama CZNTK Abrašević.

Prema planovima za narednu godinu, očekuju da će bar tri takmičara nastupiti na Balkanskom, a najmanje jedan takmičar na Evropskom prvenstvu u karateu. Registrovanih takmičara je 31, što je u rangu mnogo većih karate klubova u Srbiji, poručili su iz Kluba 014 Valjevo na prijemu kod gradonačelnika Valjeva.