24/05/2024
Najnovije vesti
Vojska Srbije 15. oktobar Dan Drugi centar za obuku Objektiva.rs Valjevo.

DAN DRUGOG CENTRA ZA OBUKU

Autor 15/10/2021

Dan Drugog centra za obuku, 15. oktobar obeležen je prigodnim programom u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.

Komandant Drugog centra za obuku pukovnik Saša Stojiljkovic sa pripadnicima je, povodom Dana centra, 15. oktobra, u kasarni Vojvoda Živojin Mišić u Valjevu položio venac na spomenik “Poginulim pripadnicima 1991-1999. godine.” Svečanosti su prisustvovali  predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve, predstavnici preduzeća, penzionisani pripadnici jedinice i porodice poginulih pripadnika jedinica čiji je pravni naslednik Drugi centar za obuku.

Komandant Drugog centra za obuku pukovnik Saša Stojiljković  istakao je da je 15. oktobar datum koji nosi sećanje na dan kada su 1918. godine jedinice Druge armije pod komandom vojvode Stepe Stepanovića oslobodile grad Valjevo.

Pukovnik Stojiljković je još dodao da su vojnici koji su iz centra otišli na služenje vojnog roka u druge jedinice Vojske Srbije ponosni što su prvi deo vojnog roka služili u Valjevu. Takođe, on je istakao plodnu saradnju sa institucijama grada Valjeva i opštinama Kolubarskog okruga. 

– Sve to nas obavezuje da u narednom periodu prilikom realizacije planiranih aktivnosti ispoljimo visok stepen odgovornosti, kao i spremnosti za uspešno rešavanje svih zadataka koji se pred nas postave – rekao je pukovnik Stijiljković.

Povodom Dana centra pripređena je svečana akademija i  dodeljena su priznanja najistaknutijim pojedincima.