12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • DANI LAJKOVCA – PROGRAM BIBLIOTEKE
Lajkovac Valjevo Kolubarski okrug Objektiva.rs

DANI LAJKOVCA – PROGRAM BIBLIOTEKE

Autor 18/07/2022

Gradska biblioteka Lajkovac, koja će uskoro poneti naziv Narodna biblioteka “Radovan Beli Marković”, objavila je program pripremljen za manifestaciju Dani Lajkovca, povodom obeležavanja varoške slave Ognjena Marija.

U ponedeljak, 18. jula od 10 časova, biće održana radionica “Prsti“, koju vodi Danijela Kvas, dečji pisac, profesor srpskog jezika i književnosti.

„Iz brodskog dnevnika“ naziv je knjige Milana Orlića, pisca i urednika časopisa Sveske, koja će u Gradskoj biblioteci biti predstavljena u petak, 22. jula od 19 časova.

Poznati glumac Zoran Ćosić, poreklom iz Mionice, predstaviće svoju knjigu poezije Iverci i okrajci 25. jula kod fontane ispred Gradske kuće.

U biblioteci će od 18. do 29. jula, od 7 do 19 časova, trajati akcija „Knjiga za knjigu“.

Najnovija knjiga Milana Orlića Iz brodskog dnevnika predstavlja uzbudljivo pesničko i filozofsko svedočanstvo o našem vremenu, u kojem su „sadržana sva vremena čovečanstva“. Roman je u stihovima. Orlić je dobitnik domaćih pesničkih nagrada: Milan Rakić, Branko Miljković, Isidora Sekulić i drugih.

Zbirka poezije Iverje i okrajci nastajala je nekoliko decenija, a nije jedini iskorak Zorana Ćosića: napisao je dva pozorišna komada za decu i scenario za seriju Janičar. Ostvario je veliki broj uloga u Narodnom pozorištu u Beogradu i drugim gradovima, kao i u Zvezdara teatru. Igrao je i u serijama: Srećni ljudi, Moj rođak sa sela, Bela lađa i Žene sa Dedinja.

Za opštinu Lajkovac: PR agencija Pristup