17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Do kraja sedmice jutarnji mraz, očekivano novo zahlađenje krajem sledeće sedmice
Valjevo put šuma sneg zima kolovoz FOTO Snežana Jakovljević Krunić Ćelije Lelić Objektiva.rs vesti Valjevo

Do kraja sedmice jutarnji mraz, očekivano novo zahlađenje krajem sledeće sedmice

Autor 12/01/2024

Vreme danas umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom, prognozira Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Sutra slab i umeren, u nedelju lokalno i jak jutarnji mraz, a dnevna temperatura u manjem porastu.

Vreme danas  – Umereno do potpuno oblačno, hladno i bez padavina, a lokalno provejavanje slabog snega moguće je samo u planinskim predelima. Sunčani intervali će biti češći na istoku i jugu zemlje. Vetar slab i umeren, u istočnoj Srbiji jak, zapadni i severozapadni. Najviša temperatura od -3 do 2°C, u Negotinskoj Krajini oko 4°C.

Subota, 13. januar 2024. – Ujutru, a na istoku Srbije i pre podne, umereno do potpuno oblačno u većem delu suvo i hladno sa slabim i umerenim jutarnjim mrazem, u planinskim predelima istočne Srbije sa kratkotrajnim provejavanjem slabog snega. Tokom dana malo do umereno oblačno i malo toplije sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije jak, zapadni i severozapadni, posle podne u skretanju na južni i jugozapadni pravac. Jutarnja temperatura od -7 do -2°C, najviša dnevna od -1 do 5°C.

Nedelja, 14. januar 2024. – Ujutro hladno uz umeren do jak mraz, ponegde i kratkotrajnu maglu. U toku dana pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni. Najniža temperatura od -8 do -3°C, najviša od 3 do 8°C.

Ponedeljak, 15. januar 2024. – Naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. Slab i umeren južni i jugozapadni vetar će posle podne i uveče biti u skretanju na severni i severoistočni. Najniža temperatura od -6 do 0°C, najviša od 5 do 9°C.

Utorak, 16. januar 2024. – Ujutru oblačno na jugu još ponegde sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. Tokom dana suvo uz postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 2°C, a najviša dnevna od 4 do 7°C.

Prognoza vremena za period od 17. do 21. januara 2024. – U sredu i četvrtak, 17. i 18. januara,  vetrovito sa umerenim i jakim jugozapadnim vetrom i toplije povremeno sa kišom. Od petka, 19. januara, ponovo očekivan osetan pad temperature, skretanje vetra na severozapadni pravac i sneg mestimično, prognozira Republički hidrometeorološki zavod Srbije.