17/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Panel Položaj radnika u tekstilnoj industriji
Foto-izvor-iRevolucija-panel-Prava-radnika-u-tekstilnoj-industriji-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Panel Položaj radnika u tekstilnoj industriji

Autor 12/01/2024

U nedelju, 14. januara 2024. godine, od 18 sati, u restoranu Kuća u Karađorđevoj 102/a u Valjevu, tribinu „Položaj radnika u tekstilnoj industriji“ organizuje iRevolution u saradnji sa Centrom za politike emancipacije(CPE)  iz Beograda.

Centralni gost i uvodničar biće istaknuti profesor radnih prava dr Mario Reljanović.  

Prema navodima organizatora, tekstilna industrija, kao važan segment u globalnom ekonomskom lancu, suočava se sa različitim izazovima vezanim za položaj radnika. Na tribini će, uz stručnu analizu profesora Marija Reljanovića, biti istraženi aktuelni aspekti ovog pitanja. Profesor će govoriti o zakonskim okvirima, pravima radnika, socijalnoj pravdi i mogućim rešenjima koja bi unapredila položaj radnika u tekstilnoj industriji.

Dr Mario Reljanović  je predsednik udruženja Centar za dostojanstven rad i naučni saradnik Instituta za radno pravo u Beogradu. Bavi se istraživanjem u oblastima radnog i socijalnog prava, kao i ljudskih prava. U periodu od 2012 – 2018. radio je kao docent i vanredni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union. Na istom fakultetu, od 2009 – 2018. učestvovao je u radu pravne klinike za radno pravo. Saradnik je više organizacija civilnog društva i autor više desetina naučnih radova.