15/06/2024
Najnovije vesti
Đorđe Pavlović 2021. FOTO Snežana Jakovljević Krunić Objektiva.rs vesti Valjevo

Đorđe Pavlović biće kandidat za gradonačelnika pokreta Evropski put

Autor 29/08/2023

Bivši šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Valjevu, Đorđe Pavlović, biće kandidat za gradonačelnika levo orijentisanog pokreta “Evropski put”.

“Novi član predsedništva pokreta “Evropski put – Basta” je bivši šef odborničke grupe SPS u Skupštini Grada Valjeva Đorđe Pavlović koji će u pokretu biti na poziciji koordinatora za Kolubarski i Mačvanski okrug i biće kandidat na predstojećim izborima za gradonačelnika Valjeva”, navedeno je u saopštenju.

Đorđe Pavlović rođen je 1985. godine u Valjevu gde je završio Valjevsku gimnaziju, a potom i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu gde je položio i pravosudni ispit. Bio je zaposlen u Direkciji za izgradnju Kolubarskog okruga, potom je 2012. imenovan na funkciju direktora JP „Vodovod“, na kojoj je ostao do 2015. godine, od 2016. do 2020. je obavljao dužnosti skeretara Skupštine grada Valjeva. Od 2020. je bio šef odborničke grupe SPS-JS u skupštini grada Valjeva.

Kao odborik na sednicama skupštine grada je kritikovao  nerad, nestručnost, bahatost i nesposobnost vladajuće koalicije oko SNS. Ne mali broj puta bio je na meti lokalnih režimskim medija. Čovek po kome je sad već bivši SPS prepoznatljiv u Valjevu.

Među prvima je predlozio besplatne udzbenike za sve osnovce, besplatne vrtiće za svu decu iz grada, podelu tablet računara za učenike osnovnih i srednjih škola, bio je žestoko protiv poskupljenja komunalnih usluga u gradu, zalaže se za oduzimanje nagrade grada optuženom za seksulano uznemiravanje maloletnice. SPS je napustio u julu ove godine, nakon čega je nastavio da nastupa kao samostalni odbornik.

“Ne možete se zalagati za socijalnu pravdu, a voziti skupocene automobile, uživati u egzotičnim letovanjima dok vaši birači sastavljaju kraj sa krajem. Nemate pravo da govorite o pravima radnika, a zauzimate radna mesta na kojima se ne pojavite ni sat vremena dok radnici u našem gradu i državi mukotrpno rade da prehrane porodice na slabo plaćenim poslovima sa neizvesnom budućnošću. Politička trgovina i pozicija ili dve u vlasti su vam važnije od svega za šta se deklarativno zalažete”, poručio je Pavlović u obrazloženju zašto je odlučio da napusti SPS.