23/06/2024
Najnovije vesti

DRUGO MESTO ZA VALIS

Autor 19/02/2023

Vaterpolisti Valisa su na završnom turniru A1 Regionalne lige zabeležili dve pobede i jedan poraz što je za krajnji rezultat imalo osvajanje drugog mesta u ligi i plasman u plej – aut u kom će sa pretposlednjom ekipom Premijer lige voditi bitku za plasman u jadransku elitu.

Valjevci su prvog dana prema očekivanju savladali splitski POŠK sa 18:7, u utakmici tokom koje su već na startu stekli kapital od 6:0. 

Najefikasniji na ovom meču bio je Aleksandar Radanović sa sedam datih golova.

Drugi dan doneo je toliko čekani obračun sa Primorjem iz Rijeke, koje je sve mečeve rešilo ubedljivo u svoju korist.

Ova utakmica odlučivala je o prvom mestu i direktnom plasmanu u Premijer ligu, pa je Valjevcima bila neophodna pobeda, dok je hrvatskoj ekipi bio dovoljan i remi.

Morao je Valis da odigra jednu od najboljih utakmica sezone za ovaj podvig, ali igrači nisu prikazali voljni momenat na nivou izazova koji je bio pred njima.

Gosti su već u prvoj četvrtini postigli sedam golova, od čega dva iz peteraca, dva iz kontri u kojima su ostajali sami pred golmanom Popadićem, a dva pogotka Riječani su postigli sa više od osam metara.

Videlo se da golman Valisa nema svoje veče, a ni glavne uzdanice Valjevaca nisu pružile partiju u skladu sa svojim mogućnostima.

Realizacija igrača više bila je veliki problem, pa je prvi kvartal završen sa 7:4 u korist Primorja.

U drugoj četvrtini Riječani su i dalje igrali čvrsto u odbrani, ne dozvoljavajući laku poziciju za šut, pa je Valis u ovom periodu postigao samo jedan gol preko Matije Gavrilovića, dok je Popadić tri puta vadio loptu iz mreže.

Nakon završene druge četvrtine rezultat 10:5 je već bila velika razlika za susret sa toliko jakom odbranom Primorja.

Treća deonica završena je 2:2, a oba gola za Valis postigao je Aleksandar Radanović.

Poslednja četvrtina pripala je Primorju sa 2:1, za konačnih 14:8 u korist Hrvatske ekipe.

Treba napomenuti da Valisovci nisu imali ni potrebnu sreću jer su samo u poslednjoj četvrtini tri uzastopna napada završavala u stativi i na prečki gola Primorja.

Kovačević i Radanović su postigli po dva gola, a Baucalo, Gavrilović, Bursać i Obradović po jedan.

Valjalo se izdići iz ovog poraza i skupiti snagu da se već ovog nedeljnog jutra odigra poslednji meč turnira, sa ekipom Zadra, u kojem je bio neophodan trijumf za osvajanje druge pozicije.

Valjevci su pokazali da imaju karakter i da ih utakmica sa Primorjem nije demoralisala, pa su Zadrane deklasirali sa 13:4, za kraj uspešne Regionalne A1 lige i za izborenu drugu šansu za plasman u Premijer ligu.

Najverovatniji rival u doigravanju biće ekipa Solarisa iz Šibenika, koja pred poslednje kolo zauzima pretposlednje mesto u društvu najboljih.