18/07/2024
Najnovije vesti

Fudbaleri Budućnost Krušika počeli sa pripremama za novu sezonu

Autor 09/07/2024

Prozivkom koja je obavljena na stadionu “Krušik” juče su fudbaleri Budućnost Krušika i zvanično počeli pripreme za novu sezonu u Srpskoj ligi Zapad. Na prozivci je predstavljen i novi stručni štab, sa šefom Kostom Markovićem koji je u drugom delu protekle sezone uspeo da ekipu dovede do visoke četvrte pozicije na tabeli.

Novosti iz Budućnost Krušika su i da je novi pomoćni trener Radovan Raša Marković, dugogodišnji fudbaler Budućnosti, a funkciju sportskog direktora preuzeo je Aleksandar Đukić, takođe dugogodišnji igrač Budućnosti.

Budućnost Krušik je u letnjem prelaznom roku napustio Pavle Stojanović, najbolji strelac ekipe koji je prešao u Zlatibor, Isidorović je ponovo krenuo put Italije, Nešković i Igor Milovanović su u potrazi za novim klubovima, a u Mačvu iz Šapca vratio se i odlični Panić koji je bio u Valjevu na pozajmici, a drugi golman Kačarević je takođe u potrazi za novom sredinom. U klub je došlo dosta mladih igrača, ali s obzirom da je prelazni rok još uvek u toku, imena će zvanično biti objavljena po isteku istog.

Pomoćnog trenera Radovana Rašu Markovića pitali smo kakav je osećaj biti u klubu posle 15 godina odsustva?

Radovan Raša Marković- prvi trener FK Budućnost Krušik 2014- foto Dragan Krunić

“Evo posle 15 godina dolazim u svoj matični klub, imao sam jedan lep period u Radničkom sa V puka, a došao sam jer sam u proteklom periodu radio sa mladim igračima i jer sam već imao saradnju sa šefom stručnog štaba Kostom Markovićem. Dobro smo sarađivali u Radničkom. Interesantno mi je jer je mlada ekipa i što su prošlu sezonu odigrali jako dobro i završili je na četvrtoj poziciji. Srećan sam i uzbuđen jer sam posle dugo godina u svom klubu. Mislim da nas očekuje neizvesno prvenstvo. Izlaze već tu neki kandidati, ali mislim da kada počne prvenstvo ne mora to ništa da znači. Ovi mladi momci su spremni za rad i biće pravo uživanje da se radi sa njima.”

Doskorašnji sportski direktor Rodoljub Paunović imao je reči hvale za novi stručni štab.

Rodoljub Paunović- foto Dragan Krunić

“Hteo bih najpre da uputim reči dobrodišlice pomoćnom treneru Raši Markoviću i sportskom direktoru Aleksandru Đukiću. Oni su selektovali dosta mladu ekipu izuzetno dobro. Ova ekipa je vrlo perspektivna. Očekuju ih teške pripreme koje će se obavljati u Valjevu, a u pregovorima smo i dalje za organizaciju priprema na planini. U prelaznom roku ostali smo bez dva napadača, Pavla Stojanovića i Nemanje Panića tako da su se otvorile još dve, a možda i tri pozicije za nove igrače u špicu. Postoji mogućnost da angažujemo jednog iskusnog i jednog mladog igrača. Siguran sam da šef stručnog štaba i sportski direktor već imaju neka imena, jer posle odlaska Stojanovića i Panića imamo prazninu na tim pozicijama.”

“Dobili smo teren sa veštačkom travom za stadion u parku Pećina, krajem jula bi trebalo da počnu radovi. Iz tog razloga sve prvenstvene utakmice u Srpskoj ligi igraćemo do završetka radova na Pečini upravo na stadionu Krušika. Da napomenem da će Konferencija klubova Srpske lige Zapad i svih Zonskih takmičenja biti u Valjevu i mi ćemo biti domaćini. U razgovoru sa predsednikom Fudbalskog saveza Zapadne Srbije Nebojšom Živanovićem smo dobili organizaciju Konferencije što nam je svakako veliko priznanje.”

Do početka prvenstva koje je planirano za drugi deo avgusta Budućnost Krušik će odigrati i pripremne utakmice protiv Napretka iz Markovca, Radničkog iz Obrenovca, Železičara iz Inđije, Železničara iz Lajkovca, Budućnosti iz Dudovice i Teleoptika.