24/05/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Centar-za-kulturu-Valjevo-najava-40-Jazz-Fest-od-16-do-18-maja-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Kolubarski-okrug-News-Serbie

Gino Vannelli stiže na važan jubilej – 40 godina Jazz festa Valjevo (video)

Autor 29/04/2024

Valjevski Jazz fest, jedna od najdugovečnijih manifestacija u regionu, biće održana od 16. do 18. maja 2024. godine u Valjevu. Grad na Kolubari sredinom maja postaje regionalni centar kulturnih dešavanja.

Prve večeri 40. valjevskog Jazz Festa, 16. maja u sali Omni centra, nastupa Đino Vaneli.

Prema rečima organizatora, pod sloganom “Istorija, tradicija, spektakl” biće obeležene četiri decenije postojanja kultnog festivala, koji je ugostio sva prestižna imena džez scene sa naših prostora.

U skladu sa značajem velikog jubileja, organizatori su ove godine učinili još jedan iskorak u želji da pokažu da je Valjevo sa aspekta vizije, organizacije i izbora izvođača u potpunosti doraslo ambicijama da takav događaj dostojno obeleži.

Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku zvezdu Gina Vannellija. Time je festival prvi put dobio internacionalni karakter, uz pozicioniranje na mapi ozbiljnih evropskih događaja. To je i bio cilj kada smo pravili viziju budućnosti rasta i razvoja najstarije manifestacije u gradu. Takođe, najavljujemo i nastupe domaćih talentovanih izvođača na čelu sa pijanistom Slobodanom Dragovićem, uz posebnu poslasticu za džez sladokusce – nastup Big Band-a RTS sa nenadmašnim Urošem Perićem. Oni će izvesti program pod nazivom „Tribute to Ray Charles“– rekao je umetnički direktor valjevskog Jazz festivala, Milan Đurđević.

Nastup Gina Vannellija je 16. maja u sali Omni centra, a preostala dva programa biće održana 17. i 18. maja na Trgu Desanke Maksimović uz besplatan ulaz.