20/05/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-koalicija-Ujedinjeno-Valjevo-Moze-sVAnuce-03-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Ujedinjeno Valjevo Može: “Lažna ruska manjinska lista – bez Rusa na listi”

Autor 29/04/2024

Koalicija Ujedinjeno Valjevo Može uputila je saopštenje za javnost, pod naslovom “Lažna ruska manjinska lista – bez Rusa na listi”.

Na listi Ruske stranke koja se volšebno pojavila i podnela svoju kandidaturu za lokalne izbore u Valjevu kao lista nacionalne manjine ima Rusa isto koliko ima i vanzemaljaca – nijedan. Zapravo, veća je verovatnoća da je neko od kandidata sa ove liste vanzemaljac nego da je Rus.

Radi se o običnoj prevari u režiji Srpske napredne stranke i izigravanju zakona koji daje mogućnost da liste nacionalnih manjina i bez prelaska cenzusa i sa manjim brojem potrebnih glasova osvoje odborničke mandate i uđu u lokalni parlament.

Gradsku izbornu komisiju pitamo kako je utvrdila da se radi o izbornoj listi ruske nacionalne manjine i tražimo da se kandidatura ove liste poništi, jer se radi o očiglednom izigravanju Zakona o lokalnim izborima. Na ovoj „ruskoj“ manjinskoj listi Rusa nema.

Cilj pojavljivanja ovakve lažne ruske manjinske liste na izborima je da se korišćenjem sentimenta prema Rusiji privuku nedovoljno informisani građani i tako i bez prelaska izbornog cenzusa od 3% osvoje odbornička mesta koja će onda biti priključena već podosta šarenom taboru Srpske napredne stranke. Srpska napredna stranka zna da u Valjevu gubi izbore, a ovo je samo očajnički pokušaj da prevarom nakon izbora nekako dođu do mogućnosti da formiraju skupštinsku većinu.

Naše sugrađanke i sugrađane pozivamo da nikako ne nasedaju na ovu očiglednu prevaru SNS-a i ne glasaju za listu pod nazivom Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović. Ne smemo da dozvolimo da naprednjaci na prevaru još 4 godine uništavaju naš grad. 

Prenesite dalje – sVAnuće”, navedeno je u saopštenju za javnost koalicije Ujedinjeno Valjevo Može.