24/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • GLADNI RADNICI “SITI” POLITIČKIH TEMA
USS-Sloga-Beograd-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva radnicima male plate političari mito korupcija

GLADNI RADNICI “SITI” POLITIČKIH TEMA

Autor 22/03/2023

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” u saopštenju za javnost pod naslovom „Radnici siti političkih tema i gladni osnovnih potreba“ navode da je radnicima umesto političkih priča i potrebna veća plata i hitno povećanje cene rada, a hrana i zdravlje moraju postati prioritet, a ne predmet svakodnevnih političkih manipulacija i obećanja o nekom boljem životu u dalekoj budućnosti.

„Udruženi sindikati Srbije “Sloga” upozoravaju da je u Srbiji sve veće nezadovoljstvo među radnicima, koji su siti političkih tema koje preplavljuju medije, dok se suočavaju s rastućim cenama hrane i sve većom nemaštinom.

Hrana, osnovna potreba svakog čoveka, postaje sve nedostupnija za većinu radničkih porodica širom zemlje. Svakodnevno svedočimo poskupljenjima osnovnih životnih namirnica i komunalnih režija, koje najviše pogađaju najosetljivije slojeve stanovništva, koji se bore da sastave kraj s krajem.

Dok se obični ljudi muče da obezbede egistencijalne potrebe za svoje porodice, političari u vlasti se bahate novcem i koriste svoje pozicije za ličnu korist. Apsurd je u tome što se, uprkos brojnim aferama, čini da niko ne istražuje te slučajeve. To građane dodatno razočarava i stvara osećaj nemoći.

Istovremeno se i zdravstveno stanje stanovništva pogoršava. Usled loše i nekvalitetne ishrane, sve većeg stresa i nedostatka adekvatne zdravstvene zaštite, broj obolelih od raznih hroničnih bolesti raste. Sistem zdravstvene zaštite u sadašnjoj formi očigledno nije u stanju da isprati potrebe građana, što je još jedan razlog za nezadovoljstvo i očaj.

Umesto praznih obećanja i svakodnevnih političkih igara, kao sindikat tražimo konkretne mere koje će poboljšati životni standard i omogućiti da živimo bez straha od siromaštva i bolesti.

Radnicima su umesto političkih tema potrebne veće plate i hitno povećanje cene rada, jer hrana i zdravlje moraju postati prioritet, a ne predmet svakodnevnih političkih manipulacija u vidu obećanja o nekom boljem životu u dalekoj budućnosti.“