23/06/2024
Najnovije vesti
-Dragan-Krunic-Foto-Objektiva.rs-Valjevo-gradonacelnik-Lazar-Gojkovic-izjava

GRADONAČELNIK ČESTITAO USPEH MLADIM VATERPOLISTIMA

Autor 26/09/2022

Povodom uspeha Juniorske reprezentacije Srbije u vaterpolu, igrača uzrasta do 19 godina, koja je postala prvak Evrope, nakon pobede nad reprezentacijom Španije 9:8, gradonačelnik Valjeva je uputio čestitku.

Na Evropskom prvenstvu koje se igralo u Podgorici, za reprezentaciju Srbije igrala su četiri Valjevca, od koji su trojica igrači Vaterpolo kluba Valis Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo i Bogdan Gavrilović, a mladi Valjevac, Petar Stanić igra za VK Šabac.

Gradonačelnik Valjeva je, tim povodom, uputio čestitku juniorskoj
reprezentaciji Srbije na velikom uspehu, VK „Valis“ i mladim igračima iz Valjeva.

„Velika je radost svih nas kada znamo da je vaterpolo u Srbiji bio, jeste i biće najtrofejniji kolektivni sport. A naročito smo srećni što u sadašnjim i budućim uspesima vaterpolista učestvuju i Valjevci.

Četvorici momaka, koji su sa svojim vršnjacima doprineli velikom uspehu reprezentacije, Aleksandru Kovačeviću, Petru Staniću, Srđanu Baucalu i Bogdanu Gavriloviću, čestitam u ime grada Valjeva i u svoje ime veliki uspeh- osvajanje Evropskog prvenstva u vaterpolu za uzrast do 19 godina, koje je igrano u Crnoj Gori. Verujem da će mladi igrači i valjevski vaterpolo klubovi postati okosnica srpskog vaterpola i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika, ovenčanih medaljama sa svih najvažnijih takmičenja“, rečeno je u čestitki gradonačelnika Valjeva.

U finalnoj utakmici protiv Španije, Aleksandar Kovačević je bio dvostruki strelac, dok su sa po jednim pogotkom svoj doprinos pobedi Srbije dali Baucalo i Gavrilović.