25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Gradonačelnik Valjeva potpisao aneks u okviru druge faze projekta „Čista Srbija“
Projekat-Cista-Srbija-gradonacelnik-Valjeva-Lazar-Gojkovic-danas-u-Vladi-RS-potpisao-aneks-ministar-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

Gradonačelnik Valjeva potpisao aneks u okviru druge faze projekta „Čista Srbija“

Autor 12/05/2023

Gradonačelnik grada Valjeva, Lazar Gojković danas je u Vladi Republike Srbije potpisao aneks u okviru projekta „Čista Srbija“, čime je počela druga faza ovog komunalnog infrastrukturnog projekta, realizovana na nivou države.

Aneks su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Goran Vesić, direktor kineske kompanije „China Road and Bridge Corporation” (CRBC) Du Fei i gradonačelnik Valjeva. Vesić je tom prilikom istakao da je ovo najveći komunalni infrastrukturni projekat koji se radi na nivou cele zemlje.

U okviru projekta ukupno će se raditi kanalizacija u 73 opštine, na 89 lokacija, zatim 157 postrojenja za preradu otpadnih voda, biće postavljeno ukupno pet miliona metara kanalizacionih cevi, tako da će približno 2,36 miliona ljudi biti priključeno na kanalizaciju“, precizirao je ministar.

Potpisivanju je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Srbiji, Čen Bo, koja je navela da je „Čista Srbija” projekat od velikog značaja za razvoj Srbije, jer će uticati na poboljšanje životnog standarda i zaštite životne sredine.

Anekse su pored Valjeva potpisali i predstavnici Sombora, Ćićevca, Doljevca, Ade, Svilajnca, Inđije i Subotice.