29/05/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Info-sluzba-Grada-Valjevo-ministar-sporta-i-gradonacelnik-25-04-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo-News-Serbie

Gradonačelnik Valjeva se sastao sa ministrom sporta

Autor 25/04/2024

Gradonačelnik Lazar Gojković danas se u Valjevu sastao sa inistrom sporta Zoranom Gajićem, državnim sekretarema Markom Kešeljem i predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom.

U izuzetno konstruktivnim razgovorima pokrenute su nove inicijative i predstavljeni planovi i programi razvoja sportske infrastrukture u Valjevu.

Gradonačelnik Gojković se najpre zahvalio na poseti i naglasio da grad Valjevo izdvaja značajna sredstva u skladu sa mogućnostima za razvoj sporta i omladine. On je tom prilikom naglasio da je zadovoljan koliko je urađeno u Valjevu kada je reč o sportskoj infrastrukturi i naveo planove za naredni period. Kao najvažnije projekte je izdvojio izgradnju sportskog kompleksa „Senjak“, kao i Halu sportova, koja će, prema njegovim rečima, biti veoma reprezentativna i maksimalno korišćenja što se tiče svih evropskih i svetskih takmičenja.

Ministar je istakao važnost tretiranja sporta u celini, uključujući i fizičko vaspitanje u školama, vrhunski sport i rekreaciju. Takođe, podržao je gradonačelnika Gojkovića u planovima za naredni period i poželeo mu puno sreće.

Nakon radnog sastanka u Gradskoj upravi, gradonačelnik Gojković i ministar sporta Zoran Gajić su zajedno sa saradnicima obišli Halu sportova, gde se trenutno održava „Mali sajam sporta“, u organizaciji Sportskog saveza Srbije.