27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Greda proslavila 30 godina poslovanja

Greda proslavila 30 godina poslovanja

Autor 31/01/2024

Valjevsko Graševinsko preduzeće Greda ovih dana obeležilo je 30. godina uspešnog poslovanja.

Na svečanosti koja je organizovana tom prilikom, vlasnik firme Zoran Stanković uručio je priznanja radnicima firme sa 10, 20 i 30 godina radnog staža u Gredi, ali i brojnim poslovnim saradnicima iz Valjeva, ali i Srbije.

Građevinska firma Greda osnovana je 1994. godine, u početku mala porodična firma, prvenstveno kvalitetnim radom uspela je da stvori zvučno ime u polju građevine za 30 godina postojanja. Početni poslovi zabeleženi su u Valjevu, gde se i dalje radi i gradi, ali je vrlo brzo Greda započela “pohod” na Beograd.

” U početku Greda je radila na lokalnom tržištu za poznatog kupca, ali se vremenom sve više razvijala, kupovala novu opremu, zapošljavala nove ljude, i s godinama stekla status ozbiljnog investitora osvajajući i beogradsko tržiste. Danas je prestižni standard živeti u Gredinim stanovima. Neretko se u Valjevu može čuti da pojam Gredine zgrade koriste ljudi prilikom orijentacije, ali često i da istaknu kvalitet gradnje. U Beogradu to su stambene zgrade Grede iz Valjeva.

Može se reći da je u prvih 20 godina rada Greda za tri dana gradila jedan stana, dok je u poslednjoj dekadi poslovanja to vreme smanjeno na dva dana. Za 30 godina poslovanja Greda je izgradila je 4500 stanova .

U cilju zadovoljenja potreba kupaca, hodajući u korak sa vremenom, svaki naredni objekat predstavljao korak  napred u odnosu na onaj prethodni, što  se najbolje vidi na polju projektovanja i izvodjenja, ali i u samoj organizaciji rada.

Gradnja u užem gradskom jezgru oduvek je predstavljala izazov. Obezbediti lokaciju,  isprojektovati, dobiti dozvolu,  dopremiti materijal, obezbediti susedne objekte i naravno izgraditi objekat.”

Greda je do sada u Valjevu izgradila osam objekata u Zlokućanima, pet završenih objekta u ulici Vuka Kardžića dok je šesti u izgradnji, jedan u ulici Vladike Nikolaja. Završen kompleks od pet objekata sa 280 stanova na Petom Puku, a privode se kraju i radovi na valjevskoj ciglani sa dva ulaza i 78 stanova, ” navedeno je tokom svečanosti.

Brojne zgrade i stanove svojim kvalitetom učvrstile su Gredu među, možemo reći lidere u građevinarstvu, što je prepoznato i nagradama:

Nagrada grada Valjeva u oblasti privrede za 2018.godinu, Nagrada Privredne komore Srbije za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2020. godinu, Nagrada Kapetan Miša Anastasijević za razvoj preduzetništva.

Jubilarnu nagradu Regionalne privredne komore Kolubarskog i Mačvanskog upravnog okruga za 30 godina rada i uspešnog poslovanja, vlasniku Grede Zoranu Stankoviću uručila je Vesna Kudić, predsednica Regionalne privredne komore.

Vesna Kudić- predsednica Regionalne privredne komore i Zoran Stanković , vlasnik GP Greda

Svojim donacijama, ova uspešna firma pomogla je i u rekonstrukciji odeljenja pedijatrije Valjevske bolnice, nabavci aparata za odeljenje urologije Valjevske bolnice, izgradnju i opremanje učionica i biblioteke Valjevske gimnazije.

U sklopu Grede posluje i „Gremet stolarija” koja se bavi izradom stolarije od aluminijuma, PVC-a i aluminijum drveta. Greda zapošljava 85 radnika.