13/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo-vesti-za-Objektiva.rs-logo-stranke-Novo-lice-Srbije-Milos-Parandilovic-GrO-Valjevo

GrO Novo lice Srbije poziva pristalice

Autor 20/06/2023

Novoformirana stranka Novo Lice Srbije Gradski odbor Valjevo u saopštenju za javnost, pored ostalog navode da “onaj ko ne pamti istoriju liči na čoveka koji seče koren, a od stabla očekuje rod”. Istovremeno, upućuju poziv istomišljenicima da im se pridruže.

“Međutim, naša zemlja koja je prepuna potencijala u svim sferama, došla je do ivice propasti zbog nesrpske politike koja traje već decenijama. Porodica kao osnovna ćelija društva je potpuno degradirana, moral i kultura su zamenjeni rijalitima, dok se ekonomska situacija konstantno pogoršava. U jednom takvom posrnuću, dobro poznati srpski inat, ne pristajanje na ucene kao i želja za obnovom nekadašnje slave naše majke Srbije rodili su želju za promenama koja je otelotvorena u osnivanju Novog lica Srbije.

Novo lice Srbije okuplja istinske rodoljube i patriote, sa ciljem da ujedini pod jedan barjak sve one kojima Srbija nema alternativu. Naša ideologija je oklevetana, stavove koje zastupamo predstavljeni su kao ekstremni, što ne čudi ako znamo da nas komunistička propaganda već osam decenija zatupljuje. Dakle mi nismo nikakvi ekstremni desničari čije se ideje kose sa civilizacijskim tekovinama društva. Baš suprotno, naša politika se zalaže za modernizaciju i napredak, ali modernizacija i napredak ne smeju uništiti naš nacionalni identitet, već ga moraju unaprediti i razvijati.

Naši zadaci su: edukacija, reorganizacija školstva, povratak ugleda profesora i nastavnika, ulaganje u poljoprivredu, ulaganje u domaću privredu i razvoj malih preduzeća, borba za povećanje nataliteta, ali i niz inicijativa vezanih za lokalne probleme koje ćemo u bliskoj budućnosti predstaviti. Pravimo tim rodoljubivih stručnjaka iz svih oblasti koji žele da svoje znanje iskoriste za rešavanje navedenih problema. Takođe svi ste dobrodošli, bez obzira na godine, zanimanje i društveni status. Sve vas koji volite svoju zemlju, očekujemo da dođete i podelite sa nama probleme sa kojima se susrećete u našem društvu, ali i vaše vizije i ideje o potencijalnim rešenjima.

Vreme je da zajedno sagledamo prošlost, radimo u sadašnjosti, da bi brali plodove neke bolje budućnosti! Naš pokret će promeniti Srbiju, podržite promene, podržite bolju Srbiju”, pored ostalog je navedeno u saopštenju za javnost stranke Novo Lice Srbije – GrO Valjevo.