02/12/2023
Najnovije vesti
radovi-na-izgradnji-auto-puta-Izmena-rezima-saobracaja-kod-petlje-Lajkovac-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA ZBOG IZGRADNJE KRUŽNE RASKRSNICE KOD PETLJE „LAJKOVAC“

Autor 01/03/2023

Obaveštavamo građane da će od 1. marta do 1. maja 2023. godine, doći do preusmeravanja saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica između državnog puta I B reda broj 27 i državnog puta IA reda broj 2 (petlja „Lajkovac“).

Iz pomenutih razloga, biće neophodno preusmeravanje saobraćaja na više državnih puteva koji gravitiraju u zoni radova.

Predmetna izmena saobraćaja biće sprovedena na deonicama sledećih državnih puteva:

Državni put IA reda broj 2, na delu od petlje „Ub“ do petlje „Ljig“. Na državnom putu IA reda broj 2 saobraćaj će moći da se obavlja nesmetano od petlje „Surčin – jug“ do petlje „Preljina“ i obratno. Na ovom putu izmena režima saobraćaja podrazumeva zabranu isključenja sa autoputa iz oba smera na petlji „Lajkovac“ i priključenje državnog puta IB reda broj 27 na autoput na petlji „Lajkovac“. Iz ovog razloga predviđeno je da saobraćaj iz smera Čačka bude preusmeravan prema Lajkovcu i Valjevu na petlji „Ljig“, odnosno iz smera Beograda preusmeravan prema Lajkovcu i Valjevu na petlji „Ub“.

Od petlje „Ub“ prema Lajkovcu i Valjevu, preusmeravanje saobraćaja je preko državnih puteva koji prolaze kroz Ub i Slovac.

Od petlje „Ljig“ prema Lajkovcu i Valjevu, preusmeravanje saobraćaja je preko državnih puteva kroz Ljig i Ćelije.

Iz smera Valjeva, predviđeno je preusmeravanje saobraćaja prema Čačku, preko državnog puta IB reda broj 27 u Slovcu, Nepričavi, Lajkovcu i u Ćelijama.

Iz smera Lazarevca, predviđeno je preusmeravanje saobraćaja prema Čačku, preko državnog puta IB reda broj 27 u Ćelijama.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, navodi info-služba grada Valjeva.