17/04/2024
Najnovije vesti
Sajam-zaposljavanja-na-Gradskom-trgu-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo

JESENJI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA NA TRGU

Autor 08/09/2022

Gradska uprava Valjevo i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Valjevo, priredili su na Gradskom trgu jesenji Sajam zapošljavanja, pod nazivom “U susret novim investicijama”.

Tim povodom, prisutnima se obratio gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković, navodeći da je sajam zapošljavanja dobra prilika za sve nezaposlene sugrađane.

“Mogu da dođu i informišu se o slobodnim radnim mestima. Takođe, lepa je prilika i za zaposlene da vide još neke poslovne mogućnosti. Svakako da nam je stalo da danas dođe što veći broj ljudi.

Moram i ovog puta da istaknem da se u Valjevu trenutno grade tri fabrike sa 2300 radnih mesta i zajedno radimo na tome da broj nezaposlenih u našem gradu bude na nivou statističke greške i da svako lice ima mogućnost da se zaposli,” naznačio je gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković i za Objektiva.rs pojasnio da su u Valjevu u izgradnji fabrike Hansgrohe SE, Bizerba i Gorenje koje otvara još jedan pogon u kome će zaposliti hiljadu radnika. Takođe, Hansgrohe će, u punom kapacitetu zaposliti isto hiljadu radnika i Bizerba 300 radnika.

Tom prilikom proizvodne kapacitet pedstavilie su nemačke kompanije Hansgrohe SE i Bizerba, čiji su proizvodni pogoni u izgradnji, zatim SE&CO.KG, Gorenje koje gradi novi pogon, potom firma Valy, kao i domaći poslodavci Urban Tehnich i Turna Plastik, iskazujući potrebu za najrazličitijim profilima radnika. Zavisno od poslodavca, i uz mogućnost prekvalifikacije.

Prema rečima menadžmenta Valy-ja, na današnjem sajmu su iskazali potrebu za 130 novih radnika sa osnovnom i srednjom stručnom spremom.

Firma iz Valjeva, Urban Tehnich, koja se decenijama razvijala, na danas održanom sajmu zapošljavanja iskazala je potrebu za 10 radnika prvenstveno srednjeg tehničkog obrazovanja, rekla je Danijela Krunić, rukovodilac pravne i službe ljudskih resursa:

“Trenutno tražimo proizvodne radnike, pretežno srednje i niže stručne spreme. Otvoreno je 10 radnih mesta, s time da imamo 240 zaposlenih i taj broj je u stalnom porastu jer beležimo i rast proizvodnje, tako da imamo potrebu za novim radnicima.

Kupili smo objekte u Mrčiću tako da se selimo i tamo, organizovan je autobuski prevoz. Za sada je jedan deo izmešten iz grada, a u doglednom periodu ćemo verovatno svi preći u nov prostor,” naznačava Danijela Krunić uz napomenu da je Urban Tehnich prepoznat kao dobar poslodavac u Valjevu, tako da je i interesovanje značajno jer vode računa o svojim zaposlenima i konkurentni su u pogledu zarada.

Sugrađanka Slađana, po struci poljoprivredni proizvođač, kaže da je ranije radila u Gorenju, “Čarapani” i pekari, ali već tri meseca je bez posla. Danas je predala molbe radi pronalaska novog posla i nada se da će je neko od poslodavaca uskoro kontaktirati.

Na jesenjem Sajmu zapošljavanja poslodavci pretežno iskazuju potrebu za obrazovnim profilima iz oblasti mašinstva, elektro struke, saobraćaja, prerade plastike, građevinarstva, ekonomije, administracije, uz mogućnost prekvalifikacije.

Prema rečima Marine Cvijetić, komercijalne direktorke kompanije Bizerba u Srbiji, u planu je da organizuju obuku za nove radnike, te će ih pripremati u svom trening centru u Popučkama, a posla će biti za različite nivoe obrazovanja i periodično će otvarati nove proizvodne linije u fabrici.