24/06/2024
Najnovije vesti
Rock koncert Art hol Centar za negovanje tradicije za kulturu FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs iz Valjeva

JOŠ JEDNOM RECI DA ME VOLIŠ

Autor 11/03/2023

Upravo pod ovim nazivom održan je koncert rok balada u holu Centra za kulturu a u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević”. I ako je bilo određenih sumnji u vezi održavanja iste manifestacije, sve su pale u vodu.

Grupa Mraža i Branko Antonić

Grupa Mreža iz Valjeva sa svojim gostima ponudila je odličnu svirku, odličan izbor rok balada, i gotovo tri sata odlične muzike. I odličan prijem kod prisutnih, kojih je bilo i više nego dovoljno da bi ceo program bio upotpunjen kako valja. Različite generacije prisutnih pokazale su da rok priča u Valjevu nikada nije ni prestala, ali da su vremenske distance kada je u Valjevu rok koncerata bilo na svakom ćošku i sada samo stvar mašte, želje i mesta gde ih treba organizovati.

“Mreža” i Dule Perić

Stidljivo je publika prihvatala sinoćnu odličnu ponudu, ređale su se balade “Mrežom” obojene. Mile Jelić, Saša Stefanović, Aleksa Lazić uz vokal Vladimira Jovanovića- Zula postepeno su podizali atmosferu. Latio se gitare i nekadašnji frontmen benda Galaksija Branko Antonić, novinar i glumac, i podsetio na svoje umeće.

Željko Plavšić

Atmosferu je dodatno podigao Željko Plavšić, vlasnik valjevske Une, svojim vokalnim mogućnostima. Šlag na tortu bio je nastup Dula Perića koji je gitarskim deonicama i vokalom napravio žurku u holu Doma kulture.

Dule Perić

Pevalo se i igralo, onako kako i dolikuje na ovakvim svirkama. Miloš Smiljanić- Žuća, direktor Centra za negovanje tradicionalne kulture, “glavni krivac” sinoćnog događaja nije krio svoje zadovoljstvo. Mudro je snimao nastupe, više za svoju dušu. Mora mu se odati priznanje za ovaj potez, jer je sinoć definitivno potvrđeno šta nedostaje našem gradu. Žuća je i pre dve nedelje organizovao odličan i odlično posećen koncert u Centru za kulturu, i kada se sve sabere i oduzme, animirao veliki broj kvalitetnih muzičara, od kojih neki grade ozbiljne karijere van okvira Valjeva. A publika je sve to ispratila kako i dolikuje.

Poslednji Žućin “nestašluk” biće priređen krajem meseca, koncert uspomena na Mikija Jevremovića. Već viđen u ranijem periodu, nastavlja tradiciju čuvanja Mikija. I ne treba sumnjati u uspeh istog, jer valjevska publika to svakako zaslužuje.

Učesnici koncerta sa Milošem Smiljanićem