25/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • TURISTIČKA ORGANIZACIJA VALJEVO POTPISALA SPORAZUM O SARADNJI SA TO BANJALUKA
potpisivanje-Protokola-o-saradnji-Banjaluka-2023-Ana-Markovic-direktorka-Turisticke-organizacije-Valjevo-naslovna prenosi Objektiva.rs Valjevo

TURISTIČKA ORGANIZACIJA VALJEVO POTPISALA SPORAZUM O SARADNJI SA TO BANJALUKA

Autor 11/03/2023

Turistička organizacija Valjevo promoviše turističke potencijale valjevskog kraja na Sajmu turizma u Banjaluci, uz potpisivanje Protokola o saradnji radi međusobne promocije i uspostavljanja sveobuhvatniji kulturnih, privrednih, turističkih spona dve regije.

Prema rečima Ane Marković, direktorke Turističke organaizacije Valjevo: „Međunarodni sajam turizma „Banjaluka 2023“ je otvoren do 12. marta u Delta planetu. Sajam je okupio 110 izlagača i 300 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Turiste i Mađarske.

Turisticka organizacija Valjevo predstavlja svoju turističku ponudu na štandu skupa sa Turističkom organizacijom Srbije.

U okviru Sajma, Turistička organizacija Valjevo potpisala je protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Banjaluke.

Osnovni cilj protokola je promocija turističkih ponuda obe destinacije, uz unapređenje privrednih, kulturnih, obrazovnih, tradicionalnih odnosa. Saradnja u okviru protokola podrazumeva i razvoj zajedničkih projekata i povezivanje kroz manifestacije i turističke agencije“, naglašava Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo.

Potpisivanje protokola o saradnji na trećem Međunarodnom sajmu turizma “Banjaluka 2023”

Sajam je otvorio gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, pri tome istakavši da se Banjaluka trudi da turističku ponudu grada svake godine multiplicira u većoj meri, dok je tom prilikom Zlatan Kokić, iz Ministarstva trgovine i turizma, izrazio nadu da će, u smislu privredne grane, turizam imati sve veći rast u Republici Srpskoj.

Pored protokola o saradnji sa Turističkom organizacijom Valjevo, banjalučka Turistička organizacija je potpisala i protokol o uzajamnoj promociji sa srodnom organizacijom iz Nikšića.

Međunarodni sajam turizma „Banjaluka 2023“ otvoren je do nedjelje, 12. marta, od 9 do 21 čas. Partner je opština Nikšić, a pokrovitelji grad Banjaluka, Vlada Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Republike Srpske.