12/04/2024
Najnovije vesti
Đorđe Pavlović SPS Objektiva.rs Valjevo foto Snežana Jakovljević Krunić

SPS-JS: “Kako vas nije sramota?”

Autor 05/10/2022

U saopštenju za javnost Odborničke grupe SPS – JS je navedeno:

“Dva najvaznija dana u životu svakog čoveka su dan kada se rodio i dan kad je shvatio zašto se rodio, a kojima se ovaj drugi dan nije dogodio su se “džaba i rodili”! A šta se čini?

Intervjuisati osuđenog silovatelja, dodeliti nagradu licu optuženom za seksualno iskorišćavanje maloletnice, a kako saznajemo i za utaju poreza, vređa dostojanstvo svakog normalnog čoveka.

Pogledajte i razmislite…dobro!

U našem gradu, gospođa dr Zorica Jocić je uspela u svojoj nameri da “progura” i omogući dodelu najprestižnije nagrade grada, koju finansiraju gradjani Valjeva, optuženom za produženo krivično delo seksualnog iskorišćavanja maloletnog lica, a sve zarad ostvarivanja svojih ličnih ciljeva i ambicija.

Naknadno saopštenje koje je dala za javnost je, sigurni smo u to, samo njeno, jer mi nemamo podatke kako su i da li su ostali članovi Komisije podržali saopštenje (nikada i niko ih to nije ni pitao, ni proverio, i to sve članove pojedinačno).

Ono što se zna jeste to da je dr Jocić najpre izdala saopštenje pa tek nakon pitanja novinarke, naknadno slala saopštenje Komisije.

Ovakvi, i postupci zamenika predsednika Skupštine Viktora Mićića, koji najpre psuje majku odbornicima, a zatim u ime svih odbornika (koje naravno niko nikada o tome ništa nije ni pitao) dostavlja javnosti opravdavajuće saopštenje o nagradi dodeljenoj licu za koje se opravdano sumnja da je učinilo krivično delo seksualne eksploatacije maloletnice, vređa zdrav razum, a na prvom mestu vređa i nipodaštava žrtve silovanja i njihove porodice.

Silovanje je duhovno ubijanje žene, s kojim se žrtva bori do kraja života.

Samo neka se postave u kožu silovane žene, sama pomisao je “Ne dao Bog nikome!”

Da li se toliko ispati cena položaja i fotelje koje čvrsto drže Dr Jocić i zamenik Mićić. Doktorka Jocić je ujedno i načelnica školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, dakle, nalazi se na čelu obrazovno-vaspitnog sistema. Njega uloga je da prenosi znanje mladim ljudima, deci, a druga (nikako manje važna, ako ne i važnija) uloga je prenošenje profesorske etike.Ta etika se ne predaje iz knjige, nego se daje ličnim primerom. Posle svega navedenog, ona sasvim sigurno nije dostojna funkcije koju obavlja.

A šta tek reći za odbornika Vitorovića koji je bezuslovno branio “laureata” optuženog za krivično delo sa elementima seksualnog nasilja, i to tako što je javno vređao žene i sveo njihov odnos sa “nagrađenim” na robno-novčanu razmenu.

Po njemu žene Valjeva, Beograda, od Subotice do Prizrena, mogu da se kupe, imaju cenu!

Gde je granica pristojnosti, morala, normi da se ne oštećuje i vređa duša i da se ne ranjavaju emocije ionako već povređenih žena i devojčica, žrtava.

Dokle ide ta vrsta poltronstva i odsustva makar i trunke ljudskosti.
Svi bi bili dosta zadovoljniji da nas prestavljaju pojedinci koji imaju dostojanstvo i imaju meru.

Svako od nas može sad reći: “Šta ja tu mogu?”
Naravno da možeš!
Svi smo mi odgovorni!
Za maltreiranje, silovanje, nema opravdanja!
“, navedeno je u saopštenju Odborničke grupe SPS – JS, koje potpisuje predsednik, Đorđe Pavlović.