12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • KANDIDATI NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA
Valjevo iz aviona foto Dragan Krunic Objektiva.rs Valjevo

KANDIDATI NA PREDSEDNIČKIM IZBORIMA

Autor 10/03/2022

Republička izborna komisija je na sednici, održanoj 6. marta 2022. godine, donela Rešenje kojim se proglašava dr Miloš Jovanović iz Beograda, docent Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 3. april 2022. godine, na predlog KOALICIJE ZA KRALJEVINU SRBIJU – DSS.

U nastavku sednice, RIK je usvojila Rešenje kojim je proglašen Zdravko Ponoš iz Beograda, diplomirani inženjer elektrotehnike, za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 3. april 2022. godine, na predlog GRUPE GRAĐANA ZA UJEDINjENU, PRAVEDNU I STABILNU SRBIJU.

Na sednici Republičke izborne komisije, održanoj 8. marta, doneto je Rešenje o proglašenju Milice Đurđević Stamenkovski za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 3. april 2022. godine, na predlog Srpske stranke Zavetnici.

Republička izborna komisija je na sednici, održanoj 9. marta 2022. godine, donela Rešenje kojim se proglašava Aleksandar Vučić iz Beograda, diplomirani pravnik, za kandidata za predsednika Republike na izborima raspisanim za 3. april 2022. godine, na predlog Koalicije Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve, Srpska napredna stranka (SNS), Socijalistička partija Srbije (SPS) – Ivica Dačić, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor.

Prema informacijama iz RIK-a, sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.