23/06/2024
Najnovije vesti
Katarina-Petrovic.jpg July 10, 2023 foto Dragan Krunić Objektiva.rs vesti Valjevo

Katarini Petrović preinačena optužnica

Autor 10/07/2023

Katarini Petrović, službenici Policiske uprave Valjevo, kojoj je najpre određen pritvor u trajanju od 30 dana, i koja je ekspresno, nakon svega 24 sata boravka u pritvoru Beogradskog Centralnog zatvora, preinačena je optužnica.

“Očekujemo odluku da vidimo i zvanično. Sve informacije koje mi imamo su se zaprao pojavile u medijima. Po zakonu o Krivičnom postupku ovaj predmet bi trebao da bude delegiran od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu- Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu i mi očekujemo da će tako i biti. Mi još uvek nismo dobili optužni predlog, ako ga ne bude mi ćemo tražiti da se uputi nadležnom tužilaštvu na postupanje. Jedino što mi znamo, opet iz medija, da je prekvalifikovano delo, i da je stavljeno dosta blaže krivično delo. Na teret su spušta i nadležnost na Osnovno javno tužilaštvo, ali detalje šta tamo piše mi ne znamo za sada”, rekao nam je Branko Ivković, advokat Katarine Petrović.

Vi ste u odbrani Petrovićeve tvrdili da ona nije počinila krivično delo već disciplinski prekršaj?

“Naravno, pokrenut je disciplinski postupak u Policiskoj ispostavi Valjevo, međutim to je poseban postupak, u kome ćemo mi izneti svoju odbranu takođe, ali to nema veze sa krivičnim postupkom. To su dva potpuno odvojena postupka. Različite su posledice. To je postupak koji se vodi i to je jedan uobičajen postupak”, kaže Ivković.

Slučaj Katarine Petrović kulminirao je prošle nedelje kada joj je određen policiski pritvor u trajanju do 30 dana. Protest “Valjevo protiv nasilja” u četvrtak bio je istovremeno i protest i zahtev za njeno oslobađanje. Ona je, podsećamo, fotografisala iskopiranu službenu belešku i prosledila je u twiter poruci narodnoj poslanici Mariniki Tepić kao dokaz da je u saobraćajnoj nezgodi u Beogradu kum predsednika Srbije Nikola Petrović vozio pod dejistvom alkohola i opijata.