06/12/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • KONAČNO POBEDA BUDUĆNOST KRUŠIKA

KONAČNO POBEDA BUDUĆNOST KRUŠIKA

Autor 27/08/2022

Fudbaleri Budućnost Krušika konačno su došli do prvih bodova. U trećem kolu domaći fudbaleri bili su bolji do ekipe Mladog radnika iz Požarevca 3:0 (0:0).

Kao i valjevska ekipa, požarevljani su u prva dva kola zabeležili poraze, pa je pobeda bila imperativ. Doduše po igri gostiju bilo je jasno da su došli sa nadom da odnesu jedan bod, pa prvo poluvreme ne zavređuje da se o njemu kaže koja reč više. Gosti u klasičnom budkeru, Budućnost Krušik bez ideje kako da dođe do gola golmana Stoisavljevića.

Prvu priliku ispustio je Janković kada je nakon odličnog obilaženja golmana iskosa slabo šutirao i nebranjenu mrežu. Par minuta pre kraja poluvremena Ristović je bio u sjajnoj prilici, ali je sa 5-6 metara šutirao u golmana gostiju.

Drugo poluvreme proticalo je u jalovim napadima domaće ekipe. Preokret je nastao ulaskom u igru Filipa Rajevca, koji je uneo novu energiju u napad valjevske ekipe. Het- trikom za nepunih 20 minuta Rajevac je dokazao da neopravdano sedi na klupi.

Prvi gol postigao je glavom nakon kornera i odlično ubačene lopte u 16-terac Mladog radnika. Drugi i treći postigao je u evro-maniru, gotovo identično i sa gotovo iste pozicije. Neodbranjivo, lobom u kontra stranu nemoćnog golmana Stoisavljevića.

Nakon što je prihvaćena ostavka koju je u četvrtak podneo šef stručnog štaba Željko Kovačević, ekipu je danas vodio Đorđe Lazić, dete valjevskog fubdala. Prvenac u novom prvenstvu nakon nesrećnog poraza od Rađevca u prvom kolu (1:2), i visokog poraza u Arilju (4:0) budi nadu da nije baš sve tako crno, a posle dužeg vremena počele su se popunjavati i tribine na stadionu u parku Pećina.

” Očekivali smo pobedu, jer je ona jedini lek posle dva startna poraza. Pobeda je veoma važna posebno na prihološkom planu, jer je ekipa bila poprilično uzdrmana, nakon prva dva kola. Očekivao sam da će Mladi Radnik imati veću želju za pobedom nakon njihovih loših partija u prva dva kola, ali su zatvorenom igrom dugo odolevali našim napadima”, rekao nam je nakon utakmice Đorđe Lazić, trener FK Budućnost Krušik, koji je danas vodio ekipu.

U narednom kolu Budućnost Krušik gostuje u Bogatiću gde će se sastati sa ekipom Mačve, koja u prva tri kola nije osetila slast pobede.