12/07/2024
Najnovije vesti
koncert-flautista-2-11-2022-muzicka-skola-Valjevo.jpg Objektiva.rs Valjevo

KONCERT “BEZ GRANICA – VEČE EVROPSKE FLAUTE U VALJEVU”

Autor 30/10/2022

U Muzičkoj školi “Životad Grbić” u Valjevu u sredu, 2. novembra od 19 časova, biće održan izuzetan međunarodni koncertnog projekta “Bez Granica!” koji će na sceni ujediniti flautiste Trsta i Valjeva.

Valjevska Muzička škola ostvaruje projekat u partnerstvu sa Asocijacijacijom flautista iz Trsta, pod pokroviteljstvom italijanske regije Friuli Venezia Giulia, fondacije Pittini i italijanskog Instituta za kulturu u Beogradu.

Koncertni projekat “Bez granica” predstavlja ciklus koncerata koji će Ansambl Flautista iz Trsta u saradnji sa muzičarima iz Slovenije, Austrije, Srbije i Crne Gore nastupati u datim državama od septembra do decembra i program zaokružiti velikim koncertom u Trstu, 12. decembra. Cilj projekta je povezivanje flautista ovog dela Evrope radi promovisanja “orkestarskog” zvuka flaute, sinteze interpretativnih stilova uslovljenih mentalitetom izvođača i muzike autora koji svoj opus prikazuju kroz nacionalni zvuk.

Na koncertu u Valjevu, italijanski Ansambl Flautista će nastupiti sa najboljim učenicima odseka flaute iz Muzičke škole “Živorad Grbić” i profesorkama Zoranom Belušević, Slobodankom Vasilljević Ljujić i Radicom Đedović.

Na programu su dela Pucihara, Albeniza, Loksa, Blaka.

Koncert flautista iz Trsta i Valjeva, Muzička škola, 2. novembar, 19 sati. Ulaz slobodan.