17/04/2024
Najnovije vesti
16-08-2022-Kovacevic-i-Stanic-u-cetvrtfinalu-Svetskog-juniorskog-prvenstva-za-vaterpoliste-FOTO-Vaterpolo-savez-Srbije-Objektiva.rs-Valjevo.jpg

KOVAČEVIĆ I STANIĆ U ČETVRTFINALU SVETSKOG JUNIORSKOG PRVENSTVA ZA VATERPOLISTE

Autor 16/08/2022

U poslednjem kolu C grupe Svetskog juniorskog prvenstva reprezentacija Srbije je savladala Italiju sa 16:13 i sa sve tri pobede plasirala se direktno u četvrtfinale, u kojem će se u sredu sastati sa pobednikom utakmice Hrvatska – Australija.

Najefikasniji u našem timu bili su Gavrilović sa 4 i Gajić sa tri gola. Aleksandar Kovačević iz Valisa na ovoj utakmici se nije upisao u strelce, dok je drugi reprezentativac iz Valisove škole vaterpola Petar Stanić, koji sada igra za VK Šabac, postigao jedan gol.

Podsećanja radi, u prethodnim utakmicama postigli su po pet golova. Kovačević i Stanić su prošle godine bili u sastavu reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Prva četvrtina završena je nerešenim rezultatom, ali sa mnogo pogodaka (5:5), da bi ključnu prednost od pet golova razlike naša reprezentacija stekla u drugoj četvrtini, a treću završila rezultatom 14:8. Na kraju su Italijani ublažili poraz.

FOTO: Vaterpolo savez Srbije