27/02/2024
Najnovije vesti

KREATIVNA JESEN U PINOKIJU

Autor 24/10/2021

U Kreativnoj radionici Pinokio neprekidno rade na razvoju dečje radoznalosti, podstiču decu da uče i na maštovit način usvajaju nova znanja. Za mališane svaki dan proveden u vrtiću Pinokio pri humanitarnom udruženju Andjeli čuvari u Valjevu je kao najlepša bajka puna pustolovina koje prevazilaze uz svoje drugare i vaspitačice.

Mališani u Pinokiju “uhvatili” vazduh u šarenim balonima

Protekle sedmice su učili o vazduhu: zašto je važan i zbog čega je bitno da je čist. stovremeno, naučili su i šta sve može vazduh, odnosno vetar. Mališani druge predškolske grupe vrtića Pinokio, skladno uzrastu, sa svojim vaspitačima obaljali su istražiivanja i eksperimentisali i učili o vazduhu uz poruku: “Čuvajte vazduh, jer bez njega nema života. Mir, ljubav i zdrav udah želimo svima”.

Vredni predškolci iz prve grupe kreativne radionice Pinokio, protekle sedmice, sa svojim vaspitaačicama razgovarali su o domaćim

Deca u KR Pinokio igrajući se – uče o domaćim životinjama

životinjama, shvatili da mnogo toga znaju, ali naučili su i mnogo novih činjenica. Igrajući se, napravili su čitavu farmu, pri tome odgovarali na duhovite zagonetke, saznali su o brojnim koristima koje ljudi imaju od gajenja domaćih životinja i kako ih treba hraniti, u kakvim prostorima borave. Naučili su i pesmu Deda Paja ima farmu koja ih je inspirisala da osnuju sopstveno poljoprivredno gazdinstvo “Pinokijević”. Crtali su domaće životinje, bojili, seckali, lepili, sortirali, pa timski sastavili delove u skladnu celinu. Igra Čija je

Nagrađeni i pohvaljeni radovi
na izložbi priređenoj u okviru Dečje nedelje

ovo kućica bila im je veoma zabavna jer su, kroz smeh, rešenja odgonetali u onomatopejskom podražavanju domaćih životinja.

Na samom početku sedmice, radosne vesti stigle su u Kreativnu radionicu Pinokio humanitarnog udruženja Anđeli čuvari jer su predškolci iz druge vaspitne grupe nagrađeni za crteže: Feđa Pavić osvojio je treću nagradu i Lenka Krstić dobila je posebnu pohvalnicu. Likovni studio Centra za kulturu Valjevo, izložbu priređenu u okviru manifestacije Dečja nedelja, ove godine predstavio je online. Na konkursu je učestvovalo više od tri stotine mališana, crtajući na teme: ljubav, sigurnost, tolerancija, različitost, radost, igra, drugarstvo, porodica. Na izložbi su predstavljeni pohvaljeni i nagrađeni radovi polaznika Kreativne radionice Pinokio iz Valjeva.

Nagrade su samo produkt neprekidnog rada sa decom u kreativnoj radionici Pinokio. Prateći smene godišnjih doba sve vaspitne grupe, počev od predškolaca, oslikavali su jesenje pejsaže i darove, bojili ih bakarnim i zlatnim tonovima, dok su deca iz mlađe, srednje i starije vaspitne grupe sa svojim vaspitačicama razgovarala sa i crtala plodove jeseni.

Foto – privatna arhiva KR Pinokio