04/03/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ NA PROŠLOJ SEDNICI
GO SNS Valjevo

NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ NA PROŠLOJ SEDNICI

Autor 24/10/2021

Saopštenje za javnost SNS Valjevo objavljujemo u celini.

“Dok se Srbija bori sa ponovnim talasom korona virusa, mesta u KOVID-19 bolnicama se ubrzano popunjavaju, u petak na sednici Skupštine grada Valjeva, desio se nesvakidašnji događaj, kada je odbornik SPS – JS Dragan Vićentić, obeležen žutom trakom oko ruke, izašao za govornicu i predložio da se ljudima koji nisu vakcinisani podele žute trake. Najpre je rekao da želi da pohvali premijerku za akcije koje sprovodi za rešavanje kovida.

„Shodno merama koje je donela Vlada, da se posle 22 časa uvede da inspekcije kontrolišu ko ima ausvajs ko nema, da se olakša rad inspekcijama i da se svi oni koji nisu vakcinisani, pošto se pravo to da su oni građani drugog reda u odnosu na ostale, da se svi oni obeleže sa žutim trakama, kako bi policija odmah to videla i da se zna ko je ko“, rekao je odbornik SPS – JS Dragan Vićentić.

Teorije zavere o vakcinama su postale toliko prisutne, da mnogima postaju čak i smešne. Da li je odbornik SPS – JS Dragan Vićentić svestan situacije u kojoj se nalazimo, koliko svakodnevno ljudi umire od Korona virusa? Dok mnogobrojni Evropski i svetski mediji izveštavaju iz Srbije kao o ‘svetskom čudu’, u kome ne morate ni da zakazujete vakcinaciju, a uz to još i možete da birate između četiri proizvođača, odbornik SPS – JS Dragan Vićentić javno ubeđuje druge da to ne čine i propagira nacizam. Ovakva scena je ‘naučna fantastika’ u većini zemalja sveta, pa i širom Evropske unije. U većini evropskih zemalja važe strogi propisi o pozivu za vakcinaciju. Nakon ovog događaja na Skupštinskom zasedanju, nameće se pitanje koga su to građani Valjeva ispred koalicije SPS – JS izabrali da ih predstavlja u Skupštini? Ovom prilikom apelujem na građane, da ubuduće dobro razmisle koga biraju i kome će ukazati svoje poverenje,” navedeno je u saopštenju šefa odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Za našu decu.“, Radoica Rstić.