21/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • SLOŽNI RODITELJI ZA DEČJU SREĆU

SLOŽNI RODITELJI ZA DEČJU SREĆU

Autor 18/09/2021
Igranje novim velikim kockama

Roditelji dece koja pohađaju programe Kreativne radionice Pinokio samoinicijativno su pokrenuli akcije i juče su svim mališanima darovali vredne i kvalitetne igračke za razvijanje motorike kod mlađih i edukaciju starijih.

Prema staroj narodnoj “dobro se dobrim vraća” pronalazi potvrdu u Kreativnij radionici Pinokio. Tačnije, roditelji dece samoinicijativno su kupili nove igračke, tobogan i komplete velikih kocki. Takođe, sami su pokrenuli akciju za nabavku prečišćivača vazduha. Juče su dopremili nove igračke i radost dece iz svih vaspitnih grupa ispunila je dvorište Pinokija. Tim povodom, vaspitač, Vesna Lazić izražava svoju zahvalnost.
“Iskreno i srdačno se zahvaljujemo roditeljima na ovim divnim gestovima. Nove igračke su iznenađenje i deca su se neizmerno obradovala. Međutim, moram da kažem da je ovaj čin naših roditelja veliki podsticaj i za sve nas koji radimo sa decom u Kreativnoj radionici Pinokio. Ti humani gestovi roditelja, ta ljudska zahvalnost nas pokreću jer su potvrda da su deca i roditelji zadovoljni i da mi dobro radimo sa mališanima.”

Kreativna radionica Pinokio poseduje sveobuhvatan fond najrazličitijih igračaka. No, u vrtićima su, u određenom pogledu, igračke potrošna dobra. Zbog toga ih je neophodno povremeno menjati i obnavljati novim. Raznovrsne igračke podstiču ideje, dok novi sadržaji na decu deluju stimulativno. Baš to su uvideli roditelji čija su deca u Pinokiju.

Nove igre novim toboganom

“Deca uživaju igrajući se velikim toboganu koji sa bočne strane ima koš, koji su obezbedili Ivica i Milica Marković. Dečju maštu pokreću velike plastične kocke, uz koje igra ne prestaje, za koje smo zahvalni roditeljima Draganu i Dragani Tadić. Pokretački impuls ovih roditelja, nadamo se da će podsticajno delovati i na druge koji su u prilici, da zajedničkim snagama uspemo da povećamo broj raspoloživih igrovnih sredstava i deci igru učinimo još lepšom” — zahvaljuje Vesna Lazić u ime svih iz Kreativne radionice Pinokio.

Istovremeno, napominje da se izuzetno zahvljuje i Ani Čolić, čije je dete u KR Pinokio, a koja je samoinicijativno pokrenula akciju za nabavku prečišćivača vazduha. Problem zagađenosti vazduha u gradu, tokom grejne sezone je osetan, a takvi uređaji mogu značajno doprineti očuvanju zdravlja dece jer, osim štetnih čestica, filtriraju i bakterije i viruse iz vazduha.

foto – privatna arhiva