28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Kriza u Metalcu, ostavka Ratkovice

Kriza u Metalcu, ostavka Ratkovice

Autor 28/03/2023

Drugi povezani poraz košarkaši Metalca doživeli su ovog puta pred svojom publikom. Bolji od valjevskih košarkaša bili su novopazarski košarkaši, Metalac – Novi Pazar 97:99 (20:25, 25:26, 29:25, 23:23).

Pokazalo se da Novi Pazar realno ne pripada donjem domu tabele Srpske košarkaške lige, a vodi grčevitu borbu za opstanak, jer je jedna od retkih ekipa koja je uspela da dva puta savlada Metalac u ovogodišnjem prvenstvu.

Pazarci su od prvog minuta poveli na parketu Hale sportova u Valjevu. Dobrom igrom i najviše zahvaljujući tandemu Tejli- Nikolas, uspeli su da u dramatičnoj završnici dođu do dragocenih bodova u borbi za opstanak. Vodili su gosti u jednom momentu 11 poena- semafor je pokazivao 46:35, ali se čini se nedovoljno motivisan Metalac ipak vraćao u igru. U poslednjoj četvrtini pri samom kraju trojka Dafija zakuvala je atmosferu kada je Metalac prišao na 94:91, ali su gosti hladne glave uspeli da privedu utakmicu kraju u svoju korist.

Najefikasniji u Metalcu bio je Luković sa 23 i Dafi sa 19 poena, dok su kod gostiju dva igrača postigla 45 poena- Tejli 24, Nikolas 21.

Ovim porazom Metalac se udaljio od plasmana u Aba 2 ligu, jer deli treće mesto sa ekipom Vojvodine, prvoplasirane ekipe Zlatibor Gondola i Spartak imaju po pobedu više.

Nakon ove utakmice i održane konferencije za štampu iako na njoj ništa nije nagoveštavalo na to, trener Branislav Ratkovica podneo je ostavku. Šta je dovelo do toga tri kola pred kraj prvenstva ostaje nejasno. Igra Metalca u poslednjim utakmicama takođe je nejasna. Nedostaje energija i žar koju je sve punija Hala sportova umela da prepozna, a i nagradi aplauzima. Da li je odlazak Meninga u FMP nakon Kup utakmica u Nišu u trenutcima kada je bio najpotrebniji ekipi dodatni razlog za to, opet je nejasno. Njegov nedostatak u petorci i više je nego vidljiv.

U međuvremenu Metalac je dobio novog šefa stručnog štaba. U pitanju je Saša Milićević, dosadašnji pomoćnik Ratkovice. U pitanju je mlad stručnjak, “valjevsko dete” kome je ovo debi u struci. Kakvi će biti efekti pomenutih zbivanja znaće se veoma brzo. Već u narednom kolu jer je na programu derbi prvenstva. Metalac gostuje prvoplasiranoj ekipi Zlatibor Gondole.