27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • LAJKOVAC: BORBA PROTIV DIVLJIH DEPONIJA
Lajkovac divlje deponije Valjevo Kolubarski okrug

LAJKOVAC: BORBA PROTIV DIVLJIH DEPONIJA

Autor 27/11/2021

Opština Lajkovac i njeno Javno preduzeće za obavljanje komunalnih delatnosti „Gradska čistoća“ najavljuju intenzivniju borbu protiv divljih deponija.

Iako komunalno preduzeće periodično pokupi otpad sa smetlišta pored lokalnih puteva, na ivici šuma, u potocima i uvalama, nesavesni pojedinci i dalje na iste lokacije dovlače i bacaju otpad. S obzirom na period godine u kojem vegetacija miruje, divlja đubrišta postala su uočljivija i predstavljaju ruglo opštine.

„Gradska čistoća“ poziva građane opštine Lajkovac da se priključe borbi protiv divljih deponija i da prijave svako veće smetlište na telefon 014 3431 194.

Komunalno preduzeće će ukloniti otpad sa tih mesta i postaviti table sa odgovarajućim porukama. Organizovano odvoženje otpada stalno se proširuje, tako da se meštani u selima mogu javiti na isti telefon Gradske čistoće kako bi ekipe prezumale otpad iz kanti – usluga odnošenja četiri puta mesečno iznosi 600 dinara po kanti.

Opština Lajkovac i Gradska čistoća će uskoro započeti edukaciju najmlađih sugrađana, u vrtiću i osnovnim školama, o značaju pravilnog uklanjanja smeća. Takođe će pojačati saradnju sa
komunalnom inspekcijom Opštine Lajkovac, kako bi bili kažnjeni oni koji budu primećeni i prijavljeni da bacaju otpad na mesta koja nisu predviđena za to, čime ugrožavaju životnu sredinu.

Gradska deponija opštine Lajkovac je pod video nadzorom, zbog slučajeva povremenog, ali i namernog paljenja smeća.

Agencija Pristup