15/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • LAJKOVAČKA MANIFESTACIJA ZA NOVOGODIŠNJE RASPOLOŽENJE
Valjevo Lajkovac Happy New Year

LAJKOVAČKA MANIFESTACIJA ZA NOVOGODIŠNJE RASPOLOŽENJE

Autor 02/01/2022

Tradicionalna “Ulica otvorenog srca” u Lajkovcu održana je krajem stare godine ispred Gradske kuće, prvi put na trgu pored fontane i šetališta.

Vreme je poslužilo, tako da je šaroliki program pratilo dosta mališana sa svojim roditeljima, bakama i dekama.

Odigrana je pozorišna predstava Otkačena novogodišnja bajka sa Deda Mrazom u centru pažnje, a u novogodišnjem programu učestvovali su i: Baletski studio Idea, folklorni ansambl Kulturnog centra Hadži Ruvim, učenici OŠ Mile Dubljević, Plesni klub Kolus, klauni, žongleri i mađioničar. Decu su animirali štulaši, žongleri, žive statue i ulični svirači. Sa njima se družio Deda Mraz i podelio im novogodišnje poklone.

Paralelno je organizovan i Novogodišnji mini bazar na kojem je prodavana novogodišnja i božićna dekoracija, liciderska srca, dekupaž i drugi predmeti, med i pčelarski proizvodi. Prihod od prodaje predmeta kreativnih radioca Predškolske ustanove Leptirić i OŠ Mile Dubljević biće upotrebljen u humanitarne svrhe. Turistička organizacija Lajkovac spremila je radionicu primenjene umetnosti i svoj promotivni štand.

Organizator je Kulturni centar Hadži Ruvim, u saradnji sa drugim opštinskim ustanovama i organizacijama, a pokrovitelj opština Lajkovac.

Agencija Pristup

  Vesti