28/02/2024
Najnovije vesti

LAJKOVČANKE U MEKSIKU

Autor 25/09/2021

Stefana Pakić i Vanja Ivanović na Svetskom kadetskom prvenstvu u Meksiku.

Lajkovac ima predstavnike i na Svetskom kadetskom prvenstvu za odbojkašice (rođene 2004. i mlađe), koje se od 20. do 29. septembra održava u Meksiku. To su Lajkovčanka, Stefana Pakić (TENT), na mestu libera, i primač Vanja Ivanović iz lajkovačkog Železničara.

Kadetsku reprezentaciju predvode Stefana Pakić,Hena Kurtagić i Nina Mandović, koje su u julu osvojile srebrnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu u Holandiji. Selektor je Jovo Caković.

Pobedom u poslednjem meču u grupi protiv domaćina Meksika, koji je završen rano jutros po našem vremenu, reprezentacija Srbije je zauzela prvo mesto u grupi A. Zahvaljujući tome, u osmini finala će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe B, a to je Peru.

Utakmica je u nedelju, od 21 čas po našem vremenu, i moguće je gledati na YouTube adresi youtube.com/channel/UCNMg6XDhRZI2QzL4pWOvP_w .

Sa sve četiri pobede Srbija je prva u grupi, slede Poljska, Meksiko i Kanada. Ove četiri reprezentacije plasirale su se u osminu finala, dok je Kamerun izostao s prvenstva zbog problema sa vizama. Naše odbojkašice su pobedile Poljsku sa 3:2, Kamerun službenim rezultatom 3:0, Kanadu i Meksiko sa 3:0. Najteži je bio susret sa Poljskom, u kojem su suparnice vodile sa 2:1 u setovima, da bi naše
devojke napravile preokret i ubedljivo dobile poslednja dva seta.

Meč protiv domaćina Meksika osigurao je našem timu prvo mesto u grupi. Uprkos velikoj podršci domaće publike, izabranice Jove Cakovića sigurnom igrom su pobedile sa 3:0, po setovima 25-14, 25-23 i 25-18. Stefana je imala ubedljivo najviše prijema u našoj reprezentaciji, dok je Ivanović osvojila četiri poena. Najefikasnija je bila Tomić sa 19 poena, a pratile su je Vajagić, Kurtagić i Zelenović sa po devet.

Poznato je da se Meksiko nalazi na velikoj nadmorskoj visini, pa da napomenemo kao kuriozitet da se turnir igra na 1.880 metara, na koliko se nalazi Durango – grad domaćin prvenstva.

Foto: Odbojkaški savez Srbije