27/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Zdravstvo
  • LEKOVI ZA OBOLELE OD MULTIPLA SKLEROZE U OPŠTOJ BOLNICI VALJEVO
RFZO Republički fond za zdravstveno osiguranje filijala u Valjevu Socijalno u Karadjordjevoj ulici Valjevo Objektiva.rs foto Snežana Jakovljević Krunić

LEKOVI ZA OBOLELE OD MULTIPLA SKLEROZE U OPŠTOJ BOLNICI VALJEVO

Autor 07/11/2022

Prema rečima Milana Vilotića, vd direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje – filijale u Valjevu, lekovi za osobe obolele od Multipla Skleroze dostupni su i u Opštoj bolnici Valjevo.

“Republički fond za zdravstveno osiguranje omogućio je da se nastavak terapije za osigurana lica obolela od multipla skleroze koja se već leče nekim od lekova: Copaxone, Remurel, Rebif i Avonex može sprovoditi u najbližoj zdravstvenoj ustanovi koja ima službu neurologije, a shodno adresi prebivališta osiguranog lica.

Do sada je ove lekove bilo moguće primati samo u četiri univerzitetska klinička centra, a sada će za osiguranike Filijale Valjevo to biti omogućeno u Opštoj bolnici Valjevo.

Navedene lekove koristi 26 osiguranika sa područja Filijale Valjevo. Cilj je da lekovi budu što dostupniji, odnosno da osiguranici ne moraju više da putuju da bi ih preuzeli.”