15/04/2024
Najnovije vesti
Lokalni-front-Valjevo-logo-zastava-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

LOKALNI FRONT VA: “SKUPŠTINSKI SKANDAL U REŽIJI PREDSEDNICE”

Autor 14/02/2023

U saopštenju za javnost Lokalnog fronta iz Valjeva baziraju se na aktuelnim dešavanjima sa proteklog zasedanja Skupštine grada Valjeva.

„Na samom početku 30. sednice Skupštine grada Valjeva održane u ponedeljak, 13. februara dogodio se novi skandal, još jednom u režiji vernih sledbenika politike Aleksandra Vučića.

Kamere i mikrofoni objektivno su zabeležili kako predsednica Skupštine, neoprezna g-đa Snežana Rakić, obaveštava sekretara skupštine da su nekoga „mogli da opiče i po nekom drugom osnovu“.

Neobičan rečnik. I za damu koja predsedava seoskom mesnom zajednicom, a ne Skupštinom grada koji je nekada poštovao otvorenost i pristojnost u dijalogu sa neistomišljenicima.

Izgleda da su ove vrline nestale pod vlašću Srpske napredne stranke od 2016. godine.

Na koga se odnosila ova otvorena pretnja? Ozbiljno sumnjamo da se tiče odbornika Lokalnog fronta, g. Željka Trifunovića, koji je na samom početku sednice govorio o tome kako se njegove diskusije ne prenose verno u službene zapisnike.

Sem toga, Trifunović je jedan od retkih odbornika koji gotovo neprestano (tvrdimo-sa punim pravom!) upozorava na kršenja Poslovnika, ali i kršenja zakona od strane organa skupštine i gradske uprave.

Pretnja profesora, doktora i pedagoga Snežane Rakić, šefa katedre za menadžment i biznis na Akademiji za strukovne studije Zapadna Srbija, ostvarena je nešto kasnije. Predsednica je uporno odbijala novi Trifunovićev zahtev da reklamira povredu Poslovnika, pri čemu je došlo do veoma glasne rasprave i pokušaja nekih odbornika SNS-a da Željka spreče da priđe govornici.

Sve ovo više ne može da se vidi na službenoj stranici grada Valjeva koja je pre ovog skandala na kanalu You Tube uredno objavljivala čitav tok sednica skupštine.

Posle reakcije Lokalnog fronta i postavljanja na našu stranicu kadrova čija zvezda je bila g-đa Rakić, snimak sednice nestao je sa stranice grada.

Strah od istine? Sindrom: pa valjda više verujete meni nego svojim očima?

Skrivanje snimaka postalo je moda u Srpskoj naprednoj stranci. I u mnogo težim slučajevima, kada su gubljeni ljudski životi, kao na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Šta će učiniti Lokalni front Va?

Poštovaćemo Poslovnik skupštine grada i po članu 36 ovog akta tražiti razrešenje Snežane Rakić. Biće nam za ovo potrebna podrška još 16 odbornika. Ne verujemo da ćemo je dobiti.

Ali i to će nešto reći o dostojanstvu Skupštine grada Valjeva, zar ne?“ zaključeno je u saopštenju Lokalnog fronta iz Valjeva.